Kultúra

Már várják az alkotásokat a szegedi Nyári Tárlatra

Már várják az alkotásokat a szegedi Nyári Tárlatra

2021. február 17., szerda
Már várják az alkotásokat a szegedi Nyári Tárlatra

Idén negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a szegedi nyári fesztiválidőszak egyik legmeghatározóbb kiállítását, amely a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben.

A Nyári Tárlatra az alkotásokról készült nagy felbontású fotóval online, awww.reok.huoldal jelentkezési felületén lehet pályázni március 31-ig. A jelentkezéshez a művész nevén és az alkotás címén kívül meg kell adni a mű méretét, készítésének évét, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékeli, az általuk kiválasztott művekből áll össze az idei tárlat anyaga.

Bár a kiállítás előkészületeit, valamint a különböző határidőket módosíthatják az aktuális járványügyi korlátozások, a tárlat - a tervek szerint - május 1-jétől június 13-ig lesz látható a Reök-palotában.

Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől - a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva - kétévente szervezik meg.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.