Sport

Már biztos, hogy továbbjut BL-csoportjából a MOL-Pick Szeged

Már biztos, hogy továbbjut BL-csoportjából a MOL-Pick Szeged

2021. február 10., szerda
Már biztos, hogy továbbjut BL-csoportjából a MOL-Pick Szeged

Az EHF december 19-én közölte, hogy minden csapat továbbjuthat a csoportkörből, amennyiben a férfiaknál március 4-ig, a nőknél február 14-ig nem pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes mérkőzést.

A szövetség végrehajtó bizottsága szerdán úgy döntött, hogy kilenc női Bajnokok Ligája- és hat női Európa-liga-mérkőzés esetében, amelynek az új játéknapját még mindig nem jelölték ki, a vétlen csapat kapja a győzelemért járó két pontot, 10-0-s gólkülönbséggel. Magyar csapat meccse egyik versenysorozatban sem volt érintett.

A férfi BL és a férfi Európa-liga esetében február 26-ra módosították a határidőt.

A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben.

A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti.

Az Európa-liga lebonyolítása nem változik.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.