Már biztos, hogy továbbjut BL-csoportjából a MOL-Pick Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szerdai döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből.

Az EHF december 19-én közölte, hogy minden csapat továbbjuthat a csoportkörből, amennyiben a férfiaknál március 4-ig, a nőknél február 14-ig nem pótolják a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes mérkőzést.

A szövetség végrehajtó bizottsága szerdán úgy döntött, hogy kilenc női Bajnokok Ligája- és hat női Európa-liga-mérkőzés esetében, amelynek az új játéknapját még mindig nem jelölték ki, a vétlen csapat kapja a győzelemért járó két pontot, 10-0-s gólkülönbséggel. Magyar csapat meccse egyik versenysorozatban sem volt érintett.

A férfi BL és a férfi Európa-liga esetében február 26-ra módosították a határidőt.

A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás szerint az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben.

A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti.

Az Európa-liga lebonyolítása nem változik.

(MTI)

Előző sztori

A malajdoki gazda, aki ezüstbe botlott

Következő sztori

Leállt a kompközlekedés Mindszent és Baks között