/

Kiakadtak a kormányellenes megmondóemberek Schiffer András ellenzéki kritikáján!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nem éppen jobboldali, közismert közgazdász véleményét idézte pénteken Schiffer András egy rádióműsorban, aki szerintaz euró beveztése jelenleg pusztító következménnyel járna” – számoltunk be a hírről. Az LMP egykori vezéralakja egyebek mellett Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdászra is hivatkozott akkor, amikor kritizálta az ellenzéket, illetve a Momentum euró bevezetésére vonatkozó ígéretét. Sőt, szerinte “a tények belátását elhomályosítja az Orbán-fóbia” az ellenzékben és

bűnnek tartja azt, hogy a pillanatnyi politikai érdekek és félelmek miatt kockára tegyék az ország a sorsát.”

Ez utóbbit arra értette, hogy nagyon hátrányos követlezményei lennének Magyarországra nézve az euró gyors és hirtelen bevezetésének. Ki is fejtette, hogy miért.

Kiakadtak a kormányellenes megmondóemberek

Schiffer kiritikája rendesen kiverte a biztosítékot. Olyannyira, hogy Bodnár Zoltán, az MNB volt alelnöke „felháborító disznóságnak” nevezte az egészet. Schiffer András szerint azonban ez a „tudjukmerjüktesszük” sok évtizedes arroganciája.

– Van egy rossz hírem Bodnár úr számára. Akivel vitája van, az valójában nem én vagyok, hanem Joseph Stiglitz. Aki mégiscsak egy Nobel-díjas – igaz rendszerkritikus és nem rendszerapologéta – közgazdász. Igaz, viszonylag kevés devizahitel-károsult szegélyezi munkásságát – riposztolt az ügyvéd.

Csintalan Sándor is véleményezte Schiffer ellenzéket érintő kritikáját, illetve Bodnár reakcióját. Ő azt írta Schiffernek: “hazaárulónak, nemzetet nem szeretőnek minősíted az eurót pártolókat. Ez szerintem is abszurd. Lehet és kell is erről vita. Bárkivel. De nem ebben a paradigmában. Méltatlan.

A kommentelők azonban figyelmeztették Csintalant, hogy félreérti Schiffer mondandóját, egyebek mellett azért, mert ő csak “következményként vonta le, teljes joggal, hiszen aki olyan dolgot támogat, ami a külföldi érdekeket szolgálja, de a nemzet érdekét nem, az ki is, mi is?!

Kapcsolódó cikkünk még a témában:

Előző sztori

Vigyázzanak a betegek, durva a légszennyezettség Szegeden!

Videó!
Következő sztori

Galgóczi Ágnes bezáratná a plázákat és az iskolákat