Kultúra

Ízig-vérig szegedi darabot láthatunk a bábszínházban

Ízig-vérig szegedi darabot láthatunk a bábszínházban

2021. február 5., péntek
Ízig-vérig szegedi darabot láthatunk a bábszínházban

A bölcsődés korosztály életkori sajátosságait figyelembe véve, a legkisebbeknek készült a Kövér Béla Bábszínház legújabb bemutatója. A Rókus Mókus című darab 25 perces, amit egy 20 perces játék követ, ahol a kicsik kipróbálhatják a darab során látott játékokat.

- Rókus Mókus fürgén ugrik, itt kibújik, ott bebújik. A sok kalandot átélő kis mókus végül Szeged ikonikus tornyában, a rókusi víztoronyban találja meg otthonát. Mondókák, gyermekversek és Szirtes Edina Mókus dalai kísérik végig kalandos útján - mutatták be a darabot a készítők.

Schneider Jankó, a bábszínház művészeti vezetője elmondta, hogy mivel egyelőre a bábszínházat nem látogathatják a gyerekek, azt tervezik, hogy a bábszínház látogatja meg a gyerekeket, azaz magát az előadást vinnék el óvodákba, bölcsődékbe.

Sándor Judit galériája a sajtóbemutatóról:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.