Ízig-vérig szegedi darabot láthatunk a bábszínházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kövér Béla Bábszínházban a vírushelyzet alatt is zajlik a munka. A próbák folyamatosak, de közönség hiányában egyelőre a repertoár bővítése a cél. A Rókus Mókus című előadás sajtótájékoztatóját csütörtök délután tartották a bábszínházban.

A bölcsődés korosztály életkori sajátosságait figyelembe véve, a legkisebbeknek készült a Kövér Béla Bábszínház legújabb bemutatója. A Rókus Mókus című darab 25 perces, amit egy 20 perces játék követ, ahol a kicsik kipróbálhatják a darab során látott játékokat.

– Rókus Mókus fürgén ugrik, itt kibújik, ott bebújik. A sok kalandot átélő kis mókus végül Szeged ikonikus tornyában, a rókusi víztoronyban találja meg otthonát. Mondókák, gyermekversek és Szirtes Edina Mókus dalai kísérik végig kalandos útján – mutatták be a darabot a készítők.

Schneider Jankó, a bábszínház művészeti vezetője elmondta, hogy mivel egyelőre a bábszínházat nem látogathatják a gyerekek, azt tervezik, hogy a bábszínház látogatja meg a gyerekeket, azaz magát az előadást vinnék el óvodákba, bölcsődékbe.

Sándor Judit galériája a sajtóbemutatóról:

Előző sztori

Kigyulladt egy villanyóra Vásárhelyen

Következő sztori

VÉGRE! Jöhet a nyitás márciustól, ha minden jól megy

Legutóbbi hasonló cikkek