Sport

Hatpontos derbit vív a Balaton partján a Szeged

Hatpontos derbit vív a Balaton partján a Szeged

2021. február 26., péntek
Hatpontos derbit vív a Balaton partján a Szeged

Úgy kellene már a győzelem, mint egy falat kenyér, hiszen legutóbb még novemberben, Kazincbarcikán szerzett három pontot a Szeged-Csanád GA. Jóllehet, Fortuna istenasszony az utóbbi hetekben nem viselte szívén a kék-feketék sorsát, ugyanis a Szentlőrinc, valamint a Haladás elleni peches vereséget követően egy nyerhető meccsen játszottak döntetlent a Budaörssel, majd ezt követte a Loki elleni ötgólos fiaskó.

Eljött azonban az a mérkőzés, ami sorsfordító lehet, ugyanis ősszel hat nyeretlen meccs után, Germán és Varga góljaival hátrányból sikerült fordítani a Siófok ellen és ezzel egy szép sorozat vette kezdetét, amely során hat meccsből négyet megnyert a Tisza-parti gárda.

https://www.youtube.com/watch?v=0aWJPrMq_a0&ab_channel=Szeged-Csan%C3%A1dGrosicsAkad%C3%A9mia

A sárga-kékek sem kezdték túl jól a tavaszt: négy bajnokiból csupán egyet tudtak megnyerni és azt is a sereghajtó, már-már reménytelen helyzetben lévő DEAC ellen, így jelenleg három pont az előnyük Dragan Vukmir csapatával szemben.

A szegediek mellett szólhat a frissesség, hiszen a Siófok szerdán Debrecenben 121 perces kupamérkőzést vívott és veszített el 2-1-re.

Mindkét oldalon hiányzik egy-egy kulcsjátékos: a szegediektől Miroslav Grumics hétvégén begyűjtötte ötödik sárga lapját, míg a Balaton-partiaknál Tajthy Tamást könyöklés miatt kiállították a Gyirmót ellen, így három bajnoki meccsig nélkülöznie kell Walter Róbert vezetőedzőnek.

A vasárnap 14 órakor kezdődő zárt kapus mérkőzést a szegedi klub jóvoltából streamen keresztül követhetik majd a szurkolók.

https://www.youtube.com/watch?v=2avWWgjHa7c&ab_channel=SportstreamLivestream

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.