Három éremmel zárta az ob-t a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Három éremmel, közte két arannyal zárta a pécsi tollaslabda országos bajnokságot a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. Sárosi Laura egyéniben, illetve Piliszky Andrással vegyes párosban is nyert, a férfiaknál Pápai Balázs bronzéremig jutott.

A tokiói ötkarikás szereplésért versenyben lévő Sárosi Laura két számban győzött a tollaslabdázók pécsi országos bajnokságán. Egyéniben a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE klasszisa két játszmában, 36 perc alatt kerekedett az érdi Kőrösi Ágnes fölé (21–15, 21–16). A riói olimpikon klubtársával, Piliszky Andrással a vegyes párosok között is bajnoki címet ünnepelhetett, miután a döntőben felülmúlta a Kis-Kasza Miklós, Kőrösi duót (21–11, 22–20). Sárosi 2016-ban indult legutóbb az ob-n, és elmondta, jó érzés volt újra pályára lépnie.

– Azt gondoltam, hogy a tizenkilencedik vagy huszadik bajnoki cím már nem bír nagy jelentőséggel, mégis ugyanolyan jó érzés ez a két siker, mint az első volt. Igazi csapatmunka eredménye, gondolok itt az edzőimre, segítőimre, klubomra és szponzoraimra. Tökéletes volt a verseny a formába hozásra, amelyre szükségem is volt a márciusban folytatódó olimpiai kvalifikációs versenyek előtt. Rendkívül motivált vagyok! – fogalmazott Sárosi.

Az olimpiai kvalifikáció kapcsán kifejtette: bár nem tudja, milyen tornák lesznek megtartva a koronavírus árnyékában, ám úgy kalkulál, hogy március első hétvégéjétől két hónapon át folyamatosan kvalifikációs versenyekre járhat.

– Az idei ob-cím egy ki nem tűzött cél megérdemelt eredménye. A viharvert vírusidőszak szürke napjai között egy kis motiváció. Emellett remélhetőleg példamutatás a fiataloknak, hogy jó úton járunk – fogalmazott Piliszky András.

Férfi egyéniben Pápai Balázs jutott a legmesszebb, egészen az elődöntőig, így bronzéremmel zárt. Ugyanitt testvére, Pápai Bálint, Kereszti Zoltán és Könczöl Ádám a negyeddöntőig ment, Piliszky és Bálint Máté a nyolcaddöntőben búcsúzott.

– Büszke vagyok rá, hogy bejutottam a legjobb négy közé, de motivál is az eredmény, hogy jövőre még jobban teljesítsek. A játékom hullámzó volt, ebben biztosan fejlődnöm kell. Mostantól a március elején sorra kerülő csapatbajnoki fordulón van a hangsúly: remélem, addigra csúcsformába kerülök, és címet tudunk védeni – mondta Pápai Balázs.

A férfi párosban nem született szegedi érem: a Piliszky, Bálint, illetve a Kereszti, Könczöl kettős a negyeddöntőig, a Pápai testvérek duója a nyolcaddöntőig jutott.

Előző sztori

Kitiltották Szabó Bálintot a városházáról!

Következő sztori

Merényletet terveztek a szerb államfő ellen