Sport

Győzelemmel búcsúztak a szegedi pólósok a sportuszodától

Győzelemmel búcsúztak a szegedi pólósok a sportuszodától

2021. február 3., szerda
Győzelemmel búcsúztak a szegedi pólósok a sportuszodától

Ahogy tegnap megírtuk, rövidesen birtokukba vehetik a sportolók a Tiszavirág Sportuszodát. A létesítményt hivatalosan a magyar és a szerb férfivízilabda-válogatott meccsével avatják fel február 20-án.

Mivel a Szeged VE vízilabdázói legközelebb majd feburár 27-én Kaposváron játsszák a következő bajnokit, hazai pályán a tervek szerint március 10-én a BVSC ellen játszanak, ezért a szerdai KSI meccsel búcsúztak régi otthonoktól.

Magabiztosan kezdte a mérkőzést a Szeged, így a félidőre tulajdonképpen el is dőlt, hogy ki nyeri a meccset. A második játékrészben nagy csata folyt a medencében, a KSI-nek az utolsó negyedben sikerült kozmetikázni az eredményen.

Szabó Zoltán, a Szeged VE vezetőedzője: – Jó már azt érezni, hogy nekünk gratulálnak, nem pedig az ellenfélnek. Kötelező győzelemként tekintettünk erre a mérkőzésre, sokszor az ilyen a legnehezebb, ezért azt tartottuk fontosnak, hogy úgy kezdjük a mérkőzést, ahogy a Ferencváros és a Vasas ellen, vagyis a védekezésünk stabil legyen. Ez sikerült most is, a találkozó második felében voltak gondjaink, ami a KSI-t dicséri. Olyanok voltak, mint mindig, nem adták fel és az utolsó másodpercig harcoltak. Most szünet következik, majd Kaposváron vár ránk nagyon fontos összecsapás február 27-én.

Szegedi VE–KSI 15–10 (6–2, 4–1, 4–3, 1–4)
E.ON férfi vízilabda OB I, 19. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kun, Csanádi.
Szegedi VE: Molnár – Sánta 4, Kürti 3, Tóth Gy., Kiss Cs. 1, Boros 4, Mekkel 1. Csere: Katona (kapus), Lakatos, Palotás 1, Horváth 1, Baj, Somlai, Farkas. Vezetőedző: Szabó Zoltán.
KSI: Danka – Szalai P. 2, Gábor 1, Lantos 2, Hajdu, Csapó, Dubirák 2. Csere: Szalai M. (kapus), Szépfalvi, Nagy Á. 1, Vass, Bihácsi 1, Némethy 1, Országh. Vezetőedző: Horváth János.
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 12/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.
Kiállítva cserével: Mekkel, ill. Gábor.
Kipontozódott: Szépfalvi, Lantos, Bihácsi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.