Ezért van még mindig karácsony Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagyböjt kezdetével már a húsvétra készülődünk, Szeged utcáit járva azonban akár még karácsonyi hangulatunk is lehet.

Mutatjuk, hogy miért és ha megnézte a képeket, azt is eláruljuk meddig lesz így.

Nem feledékenységből maradtak kint a díszek, az időjárás miatt nem lehetett még leszedni és raktárba vinni – tudtuk meg Makrai Lászlótól, az Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. igazgatójától.

– Az elmúlt időszak időjárása nem tette lehetővé, hogy a karácsonyi díszvilágítás maradék részének bontását elvégezzük. Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál törékenyebbek a műanyag elektromos- és díszítőegységek, amelyek bontáskor törhetnek. A város karácsonyfáját és a fényszarvast még január végén elszállították. Nem látványos helyeken tovább folytattuk a munkát. A most következő bontási munkákhoz már a villamos felsővezetékek áramtalanítása szükséges – közölte a cégvezető.

NAPOK KÉRDÉSE ÉS RAKTÁRBA KERÜLNEK A DÍSZEK

A bontást csütörtökön éjszakai műszakban kezdték el, és folyamatosan tart majd a jövő hét végéig. A folyamat végén még a lombosodás előtt a Tisza Lajos körúti fényfűzéreket is újratekerik, mert a fák már kezdik benőni a több éve kihelyezett díszeket, és engedni kell rajtuk a szakadás elkerülése érdekében.

Előző sztori

Búcsút mondhat a pártvezetésnek Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes?

Következő sztori

Száztizenkilenccel emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban