Közélet

Éjjel-nappal fúrnak Makkosházán, a lakók már álmatlanságban szenvednek

Éjjel-nappal fúrnak Makkosházán, a lakók már álmatlanságban szenvednek

2021. február 12., péntek
Éjjel-nappal fúrnak Makkosházán, a lakók már álmatlanságban szenvednek

Egyik olvasónk, Dániel arról panaszkodott lapunknak, hogy a napokban minden előzetes lakossági tájékoztatás nélkül elkezdték a geotermikus furómunkálatokat Makkosházán. Miután olvasónk bement a Szetávhoz reklamálni, másnapra kihelyeztek a házban egy tájékoztatót, de a probléma ettől nem oldódott meg.

– Egy ideig nem ment a generátor éjszaka, ráadásul ígéretet kaptam egy zajvédő felhúzására. Elkezdték a fúrást, most már egész éjszaka olyan, mintha egy kamion járatná a motort a ház előtt. Ráadásul semmilyen falat nem húztak fel és a csukott, hőszigetelt ablakoknál is csak füldugóval lehet aludni – ecsetelte problémáit Dániel, aki egy videót is küldött a kellemesnek aligha mondható éjszakai zajról.

– Kérdem én, vajon ez így normális? Tegyük fel, hogy hirdetjük a lakásunkat és az érdeklődők jönnek megnézni. Mit mondunk nekik? Azt, hogy csak két hónapig lesz ilyen éjjel-nappal, utána meg semmilyen hangja nem lesz? Plusz, ha mégsem lesz hangtalan miután elkészült és lesz egy állandó monoton zúgás, akkor ki fogja megtéríteni, hogy csak nyomott áron lehet eladni az ingatlant? – tette fel költői kérdéseit a panaszos, aki szerint nyilvánvalóan több száz ember életét keserítik meg a munkálatok és csak reménykedni tudnak, hogy két hónap múlva véget érnek az álmatlan éjszakák.

A probléma egyébként nem új keletű, korábban a Sárosi utca lakói panaszkodtak az éjszakába nyúló, nagy zajjal járó geotermikus fúrómunkálatokról.

Kiemelt képünk illusztráció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.