Közélet

Egyelőre marad a digitális oktatás a középiskolákban

Egyelőre marad a digitális oktatás a középiskolákban

2021. február 9., kedd
Egyelőre marad a digitális oktatás a középiskolákban

A tájékoztató elején Maruzsa Zoltán ismertette, a kormány döntése nyomán folytatódik a digitális oktatás a 9., illetve afeletti évfolyamokon. Hozzátette, a középfokú oktatási intézményekben március 1-ig továbbra is digitális oktatás van.

Az általános iskolákban továbbra is jelenléti oktatás zajlik, az intézmények számára az Operatív Törzs havonta 300 ezer liter fertőtlenítőt biztosít. 73 óvodában volt rendkívüli szünet, és 115 általános iskolában volt egy-két osztályban tanrenden kívüli oktatás – mondta Maruzsa.

Maruzsa Zoltán sikeresnek nevezte a középiskolai felvételi eljárást is. Idén több diák jelentkezett középiskolai felvételire, mint tavaly. Szólt arról is, hogy az idei középiskolai felvételik eredménye nagyrészt megegyezik a korábbi évek eredményeivel, ez azt mutatja, hogy az oktatás jól vizsgázott a mostani járványidőszakban is.

Mind az írásbeli, mind a szóbeli érettségit le tudja a kormány bonyolítani a mostani helyzetben – mondta az államtitkár hozzátéve, tavaly sehol sem alakult ki gócpont.

(Forrás: Hír TV)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.