Egy embercsempészt elfogtak, társa elmenekült Szatymaznál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy kisteherautó vezetője társával 32 illegális migránst szállított Szatymaz közelében. A sofőr elmenekült a helyszínről, utasát elfogták a járőrök - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának munkatársai a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság M5 Autópálya Alosztályának járőreivel közösen február 2-án 17 óra körül terelték ki a kisteherautót a sztráda szatymazi pihenőhelyébe.

A sofőr megállt a magyar honosságú járművel, azonban az intézkedés alól kivonta magát és elszaladt. Társa szintén menekülni próbált, őt a rendőrök elfogták.

A furgon rakterének átvizsgálása során 32, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak az egyenruhások. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott lengyel férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. A jármű szintén lengyel állampolgárságú vezetőjét azonosították, felkutatása folyamatban van, vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Előző sztori

Emlékparkot hoznak létre Kübekházán

Következő sztori

167 határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban