Illegális bevándorlás

Egy embercsempészt elfogtak, társa elmenekült Szatymaznál

Egy embercsempészt elfogtak, társa elmenekült Szatymaznál

2021. február 3., szerda
Egy embercsempészt elfogtak, társa elmenekült Szatymaznál

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának munkatársai a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság M5 Autópálya Alosztályának járőreivel közösen február 2-án 17 óra körül terelték ki a kisteherautót a sztráda szatymazi pihenőhelyébe.

A sofőr megállt a magyar honosságú járművel, azonban az intézkedés alól kivonta magát és elszaladt. Társa szintén menekülni próbált, őt a rendőrök elfogták.

A furgon rakterének átvizsgálása során 32, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak az egyenruhások. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott lengyel férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. A jármű szintén lengyel állampolgárságú vezetőjét azonosították, felkutatása folyamatban van, vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.