Beteljesedett a DK és Momentum násza?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kioktató hangvételű bejegyzésben méltatta Gyurcsány Ferenc a Momentum elnökének azt a kijelentését, hogy a DK-ban immár szövetségest látnak. Fekete-Győr Andrásnak a baloldal miniszterelnök-jelölt válogatóján történő indulására többen egyebek mellett a tájékozatlanságát és a profitorientált, liberális szemléletét vetették a szemére - írja a Magyar Nemzet.

Folytatódik a baloldali roncsderbi Fekete-Győr András arról szóló bejelentését követően, hogy elindul a szivárványkoalíció miniszterelnök-jelölti előválasztásán.

Gyurcsány Ferenc kioktató hangvételű tegnapi Facebook-bejegyzésében úgy értékelte a Momentum-elnök nevezését, hogy ő is belesimult a szivárványkoalícióba.

Gyurcsány felidézte, hogy míg Fekete-Győr korábban elfogadhatatlannak nevezte a DK-elnökkel való szövetkezést, sőt utóbbinak a politikából történő távozását sürgette, addig a Telexnek adott tegnapi interjúban már a szövetségesüknek nevezte Gyurcsányt. A DK-elnök ráadásul azzal is odaszúrt Fekete-Győrnek, hogy egyfajta érési folyamatként utalt arra, hogy a Momentum-vezér már komilfónak tartja őt, mintha azt mondta volna ezzel, hogy a DK és Gyurcsány elfogadásával nőtt volna be Fekete-Győr András feje lágya.

Ennek fényében

különösen ironikus, hogy Fekete-Győr a jelöltsége bejelentése kapcsán Új Magyarország-tervről beszélt, ami kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferenc 2006-os miniszterelnöki kampányában hangoztatott Új Magyarország-program jelszóra.

Közben Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője az InfoRádiónak úgy vélte, hogy liberális volta okán nem megfelelő miniszterelnök-jelölt Fekete-Győr András. A médiatulajdonos a zöldpolitika melletti elköteleződés hiányát is számon kérte a Momentum elnökén.

 A Momentum és miniszterelnök-jelöltje nem zöld, hanem liberális, nem a természetet tartja a legfontosabbnak, hanem a profitot, nem az embereket, hanem a piacot  fogalmazott Ungár.

Fekete-Győr meglepő tájékozatlanságára hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebookon. Miniszterelnök-jelölti programbeszédében a Momentum-elnök a Klik megszüntetését nevezte legfőbb oktatási céljuknak, miközben a Klik több mint négy éve, 2017. január elsején megszűnt. Azóta a helyi tankerületek az intézményfenntartók.

Ebből is látszik, fogalmuk sincs, hogyan működnek évek óta a magyar iskolák. Csak annyira futja, hogy más országok modelljeivel dobálóznak,

de ha még a magyar modellt sem ismerik, akkor valószínűleg a külföldi mintákról sem tudnak sokkal többet 280 karakternél”  mutatott rá az államtitkár.

Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselő az összes eddig bejelentkezett baloldali miniszterelnök-jelöltet komolytalannak tartja.

 Elképesztő, hogy milyen emberek gondolják magukat alkalmas miniszterelnök-jelöltnek. Semmi műveltség, semmi tapasztalat, semmi bármifajta vezetői pozíció valahol, semmi stílus, semmi elegancia, egy katasztrófa az eddig hallottak listája

 fejezte ki lesújtó véleményét a politikusnő a közösségimédia-oldalán.

Fekete-Győr a fentebb említett interjúban a labdarúgásból vett metaforával erőcsatárhoz hasonlított Orbán Viktor miniszterelnököt, míg Jakab Pétert, a Jobbik elnökét söprögetőnek nevezte.

Arra a kérdésre pedig, hogy hány fekvőtámaszra képes, azt válaszolta, ilyesmivel még sosem próbálkozott.

(Forrás: Magyar Nemzet, fotó: Facebook)

Előző sztori

Fiatal anya támadt egy nevelőnőre egy szegedi gyermekotthonban

Következő sztori

Szegeden is gyógyítanak a koronavírus elleni új csodaszerrel