/

Alvó sofőröket fosztogató testvérek ellen emeltek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három fivérrel szemben, akik autópálya-pihenőkben alvó sofőröket loptak meg hónapokon keresztül - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a testvérek a 2018. decembere és 2019. februárja közötti időszakban lakóhelyükről éjszaka elindultak azzal a céllal, hogy az autópályán közlekedve zömmel  külföldi gépjárművek sofőrjeinek alvását kihasználják és az ablaküvegek betörésével táskáikat eltulajdonítsák.

A vádlottak szinte az összes magyarországi autópályán, 8 sértett sérelmére követtek el bűncselekményt, közel 1,2 millió forintnyi értéktárgyat eltulajdonítva, a gépkocsikban okozott jelentős rongálási kár mellett. Előfordult, hogy a vádlottak a menekülés biztosítása végett a kiszemelt autó kerekét is kiszúrták vagy az eltulajdonított bankkártyával készpénzt vettek fel.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, bűnszövetségben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűncselekménye, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. Mindhárom vádlott többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően egyikük különös, míg a másik a vádlott többszörös, különös visszaeső.

A vádemeléskor más ügyben letartóztatásban levő vagy jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Vitáznak a parlamentben

Következő sztori

Elhunyt Kispál Ferenc, a MAGOSZ megyei elnöke

Legutóbbi hasonló cikkek