Krimi

Alvó sofőröket fosztogató testvérek ellen emeltek vádat Szegeden

Alvó sofőröket fosztogató testvérek ellen emeltek vádat Szegeden

2021. február 16., kedd
Alvó sofőröket fosztogató testvérek ellen emeltek vádat Szegeden

A vádirat szerint a testvérek a 2018. decembere és 2019. februárja közötti időszakban lakóhelyükről éjszaka elindultak azzal a céllal, hogy az autópályán közlekedve zömmel külföldi gépjárművek sofőrjeinek alvását kihasználják és az ablaküvegek betörésével táskáikat eltulajdonítsák.

A vádlottak szinte az összes magyarországi autópályán, 8 sértett sérelmére követtek el bűncselekményt, közel 1,2 millió forintnyi értéktárgyat eltulajdonítva, a gépkocsikban okozott jelentős rongálási kár mellett. Előfordult, hogy a vádlottak a menekülés biztosítása végett a kiszemelt autó kerekét is kiszúrták vagy az eltulajdonított bankkártyával készpénzt vettek fel.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, bűnszövetségben, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűncselekménye, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. Mindhárom vádlott többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően egyikük különös, míg a másik a vádlott többszörös, különös visszaeső.

A vádemeléskor más ügyben letartóztatásban levő vagy jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.