/

A szakdolgozókat köszöntötte az ápolók napján Kásler Miklós

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az egészségügyi szakdolgozók jelentik a magyar egészségügy lelkét és szívét – mondta az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán közzétett posztjában.

Kásler Miklós a magyar ápolók napja alkalmából mondott köszönetet az ágazat dolgozóinak az odaadó és emberfeletti munkájukért.

Mint közölte, az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek.

– Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi, világjárvánnyal sújtott időszakban. Hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján, a magyar ápolók napját. Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat. Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet – mondta.

A miniszter hangsúlyozta: megbecsülésük érdekében tovább folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

– Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék – fogalmazott.

Előző sztori

Hamarosan szabad az út a kínai vakcina előtt

Következő sztori

Hekkertámadás indult magyar kormányzati oldalak ellen

Legutóbbi hasonló cikkek