Közélet

A szakdolgozókat köszöntötte az ápolók napján Kásler Miklós

A szakdolgozókat köszöntötte az ápolók napján Kásler Miklós

2021. február 19., péntek
A szakdolgozókat köszöntötte az ápolók napján Kásler Miklós

Kásler Miklós a magyar ápolók napja alkalmából mondott köszönetet az ágazat dolgozóinak az odaadó és emberfeletti munkájukért.

Mint közölte, az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek.

- Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi, világjárvánnyal sújtott időszakban. Hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján, a magyar ápolók napját. Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848-49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat. Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet - mondta.

A miniszter hangsúlyozta: megbecsülésük érdekében tovább folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének.

- Ennek a gondoskodásnak az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjunk biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.