44 migránst fogtak 24 óra alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 44 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök február 1-én 5 óra 30 perc és február 2-án 5 óra 30 perc között kilenc esetben 16 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Ferencszállás, Röszke és Klárafalva közigazgatási területén és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, szír és marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá február elsején 14 óra 15 perckor hat határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A férfiak egyike pakisztáni, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti eljárás indult.

Az egyenruhások továbbá február 2-án 3 óra 40 perckor 22 határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A csoport tagjai szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokat a rendőrök előállították a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.​

Előző sztori

Lezajlott az SZTE földrajzversenyének első fordulója

Következő sztori

Több mint száz közmunkás dolgozik Makón