Illegális bevándorlás

44 migránst fogtak 24 óra alatt Csongrád-Csanádban

44 migránst fogtak 24 óra alatt Csongrád-Csanádban

2021. február 2., kedd
44 migránst fogtak 24 óra alatt Csongrád-Csanádban

A járőrök február 1-én 5 óra 30 perc és február 2-án 5 óra 30 perc között kilenc esetben 16 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Ferencszállás, Röszke és Klárafalva közigazgatási területén és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, szír és marokkói állampolgárnak vallottamagát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá február elsején 14 óra 15 perckor hat határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A férfiak egyike pakisztáni, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti eljárás indult.

Az egyenruhások továbbá február 2-án 3 óra 40 perckor 22 határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A csoport tagjai szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokat a rendőrök előállították a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.​

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.