Illegális bevándorlás

38 eltévedt turistának segítettek a megyében

38 eltévedt turistának segítettek a megyében

2021. február 28., vasárnap
38 eltévedt turistának segítettek a megyében

A járőrök a honvédekkel együttműködve február 27-én 5 óra 30 perc és február 28-án 5 óra 30 perc között tízesetben összesen 34 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Deszk, Röszke, Kiszombor és Makó közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, tunéziai, marokkói, palesztin, líbiai és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Továbbá a Készenléti Rendőrség járőrei 15 órakor Makó belterületén állítottak meg egy szerb honosságú személyautót. A járműben a szerb állampolgárságú sofőrön kívül még négy határsértő utazott. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.