38 eltévedt turistának segítettek a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 38 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök a honvédekkel együttműködve február 27-én 5 óra 30 perc és február 28-án 5 óra 30 perc között tízesetben összesen 34 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Deszk, Röszke, Kiszombor és Makó közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, iraki, tunéziai, marokkói, palesztin, líbiai és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Továbbá a Készenléti Rendőrség járőrei 15 órakor Makó belterületén állítottak meg egy szerb honosságú személyautót. A járműben a szerb állampolgárságú sofőrön kívül még négy határsértő utazott. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Előző sztori

Pluszpénzt kapnak a hétvégén is oltó háziorvosok

JÁTÉK!
Következő sztori

Utcák és terek – Játék!