Sport

Visszatért a győztes útra a Szedeák

Visszatért a győztes útra a Szedeák

2021. január 15., péntek
Visszatért a győztes útra a Szedeák

A Somogy megyeiek jobb szájízzel várhatták a találkozót, ugyanis az előző fordulóban két ponttal legyőzték a Sopron csapatát, ugyanakkor a szegediek számára bizakodásra adhatott okot, hogy a Kaposvár elleni őszi mérkőzést 64-51-re megnyerték.

A Tisza-partiak lendületesebben kezdték a találkozót és már az első negyed derekánál kilencpontos előnyre tettek szert (15-6), így a vendégek mestere időt kért. Ezt követően két minutummal a játékrész vége előtt beérte ellenfelét a somogyi együttes (20-20), ekkor azonban Brown egy, majd Govens két triplát dobott, így az első tíz perc 29-22-es Szedeák vezetéssel zárult.

A második negyedet ugyan jobban kezdte a Kaposvár, de mielőtt hat ponton belülre férkőzhetett volna a vendég együttes Keller Iván tripláját Govens ragyogó betörése követte. A Szedeák lendületét a vendégek időkérése sem törte meg, Brown sikeres betörése után a büntetőt is értékesítette, majd Kerpel-Fronius Gáspár is megcsillogtatta erényeit, így a játékrész felénél már tizenhat ponttal vezetett a házigazda, a félidőben pedig 55-39 állt az eredményjelzőn.

A második félidő pár perces csúszással kezdődött, mert az egyik háló javításra szorult

A fordulást követően hiába igyekezett, nem tudott jelentősen lefaragni a hátrányából a vendég alakulat, igaz, Milisavljevics második sikeres triplájára Szekulovics-mester időkéréssel reagált, ekkor 63-49 volt az állás. Három perccel a negyed vége előtt pályára lépett a Kaposvárban a szegedi nevelésű Révész Ádám. Brown két jó büntetője egy viszonylag hosszú gólcsendet tört meg hazai oldalon, majd az amerikai bedobó egy sikeres középtávolival vétette észre magát. A harmadik negyed Brown újabb két sikeres büntetőjével zárult, így az utolsó felvonás előtt 71-52-re vezetett a vendéglátó.

Az utolsó negyed elején Brown, Dzeletovics, majd Kerpel-Fronius Gáspár is eredményes volt közelről, míg a túloldalon az első két percben csak Révész köszönt be.  Hat és fél perccel a vége előtt a szívükhöz kaphattak a szegediek, ugyanis Kerpel-Fronius Gáspár Bakival ütközött és lennmaradt, de szerencsére a csapatkapitány folytatni tudta a játékot. Olasz Ádám sikeres közelije után a büntetőt is értékesítette, majd Keller triplája ugrasztotta talpra a hazai kispadot. A hajrában is Szedeák akarata érvényesült, a végeredmény teljesen megérdemelt 96-75-ös hazai siker. 

A szegediek legeredményesebb játékosa Dzeletovics volt, aki 22 pontot dobott, tőle csak eggyel maradt el Zach Brown, de Govens is 19 ponttal zárt.

A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb január 23-án, a Pécs otthonában lép pályára.

Férfi kosárlabda NB I. A csoport 19.
Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 96-75 (29-22, 26-17, 16-13, 25-23)
Újszegedi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Benczur T., Praksch P., Pozsonyi L.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 9/3, Govens 19/15, Brown 21/3, Dzseletovics 22/3, Dickey 6. Cserék: Polányi -, Balogh -, Kerpel-Fronius B. -, Mayer 2, Keller I. 12/6, Olasz 5. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kaposvári KK: Curry 13/3, Krnjajski 8, Rivers 13/3, Hendlein 4/3, Jukic 16. Cserék: Miliszavljevics 14/12, Bogdán 2, Baki 2, Révész 3. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Kiemelt képünk archív.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.