Világtükör

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

2021. január 21., csütörtök
Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

A verekedés szerda délután történt, akkor hívták ki a rendőrséget a blazuji táborban kitört verekedés miatt. A dulakodás közben a migránsok két rendőrnek és a tábor egyik dolgozójának is könnyebb sérüléseket okoztak, valamint rendőrautókat és a tábor irodai felszerelését rongálták meg.

Az összecsapás azután tört ki, hogy a hatóságok megpróbáltak eltávolítani a táborból egy migránst, aki korábban rendbontást okozott, társai pedig igyekeztek őt "kiszabadítani".

A hivatalos adatok szerint jelenleg mintegy 6-8 ezer illegális bevándorló van Bosznia-Hercegovinában. Ők Horvátországon keresztül szeretnének az Európai Unióba jutni, a migránsválság, majd a koronavírus-járvány miatt megerősített határvédelem miatt viszont csak nehezen tudnak továbbmenni. A blazuji táborban körülbelül háromezren tartózkodnak.

A 2015-ös migránsválság idején több mint egymillió migráns haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, főleg Észak-Macedóniát, Szerbiát és Magyarországot használva tranzitútvonalként. Miután Magyarország műszaki határzárat állított fel, a migránsok Horvátország és Bosznia-Hercegovina felé vették az irányt.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.