Várják a nevezéseket a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az ötnapos Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 21. és 25. között rendezik meg Szegeden a Belvárosi Moziban. A versenyzők már jelentkezhetnek a napokban kiírt pályázatra.

Az operatőrre fókuszáló verseny ötlete 2016-ban merült fel, ebben az évben hunyt el Zsigmond Vilmos szegedi születésű, világhírű Emmy- és Oscar-díjas operatőr. A fesztivált 2017 óta rendezik meg, eddigi évente 300-nál is többen jelentkeztek a filmesek, a tavalyi „járványos” évben már 538 versenyző nyújtott be munkát a szakmai megmérettetésre. A négy eddigi versenyen közel másfél ezer filmes munkái forogtak, az alkotók félszáz országból jelentkeztek.

A szervezők a napokban írták ki a pályázatot, idén április 20-án éjfélig lehet benyújtani a műveket. A versenyre korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók, alkotócsoportok olyan filmekkel, amelyek 2018. január 1. után készültek. Pályázni fikciós nagy- és kisjátékfilmekkel, kísérleti filmekkel lehet, utóbbi kategóriában lehetőség van animációs és mobiltelefonnal készült filmek benyújtására is. Mivel napjainkat a koronavírus rendezi, a szervezők várják a járványhelyzetre reflektáló, a karantén alatt készült filmeket is, amelyek bekerülhetnek a fesztivál programjába.

A beérkező filmeket egy 6-10 fős zsűri szűri, majd a versenybe került alkotásokat a Szabó Gábor vezette nemzetközi zsűri bírálja el.

Előző sztori

Továbbra is sokan veszik semmibe a maszkviselési kötelezettséget

Következő sztori

Döntött a Szegedi Törvényszék, Márki-Zay jogsértést követett el