Kultúra

Várják a nevezéseket a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

Várják a nevezéseket a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

2021. január 29., péntek
Várják a nevezéseket a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra

Az operatőrre fókuszáló verseny ötlete 2016-ban merült fel, ebben az évben hunyt el Zsigmond Vilmos szegedi születésű, világhírű Emmy- és Oscar-díjas operatőr. A fesztivált 2017 óta rendezik meg, eddigi évente 300-nál is többen jelentkeztek a filmesek, a tavalyi „járványos” évben már 538 versenyző nyújtott be munkát a szakmai megmérettetésre. A négy eddigi versenyen közel másfél ezer filmes munkái forogtak, az alkotók félszáz országból jelentkeztek.

A szervezők a napokban írták ki a pályázatot, idén április 20-án éjfélig lehet benyújtani a műveket. A versenyre korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók, alkotócsoportok olyan filmekkel, amelyek 2018. január 1. után készültek. Pályázni fikciós nagy- és kisjátékfilmekkel, kísérleti filmekkel lehet, utóbbi kategóriában lehetőség van animációs és mobiltelefonnal készült filmek benyújtására is. Mivel napjainkat a koronavírus rendezi, a szervezők várják a járványhelyzetre reflektáló, a karantén alatt készült filmeket is, amelyek bekerülhetnek a fesztivál programjába.

A beérkező filmeket egy 6-10 fős zsűri szűri, majd a versenybe került alkotásokat a Szabó Gábor vezette nemzetközi zsűri bírálja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.