Több mint 11,6 millió forintba került a Pozsonyi csatás film

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen valamivel több mint nettó 11,6 millió forintot fizetett a Magyarságkutató Intézet (MKI) a pozsonyi csatáról szóló animációs filmmel kapcsolatos szerződésekre – derült ki a Magyar Hang közérdekű adatigényléséből, amelyre pénteken válaszolt az intézet.

A 2019 júliusában kötött szerződésben az áll, a Hyperion Interaktív Oktatásfejlesztő Kft. vállalja, hogy 50 perces narratív, a 2019-es standardok alapján AAA+ minőségű animációkkal és modellekkel készülő, 3D animációs filmet készít a pozsonyi csatáról.

Egymilliót költöttek a dalra, félmilliót a werkfilmre

A Hyperion Kft.-n túl még hárman kaptak pénzt a filmmel kapcsolatban az MKI-től: a hozzá írt dal felénekléséért Tóth Gabriella énekesnő és a FankaDeli néven ismert Kőházy Ferenc hiphop előadó egyaránt nettó 502 ezer forintot kaptak. Az MKI tájékoztatása szerint a dalírásra külön szerződéskötés nem történt, a dalt egyébként FankaDeli írta. Rajtuk kívül még egy személyt, Tóth Gergelyt bízott meg az intézet, akinek a feladata a filmhez kapcsolódó werkfilm elkészítése volt. Ő ugyancsak nettó 502 ezer forintot kapott.

(via Magyar Hang)

Előző sztori

Csaknem 30 milliárdot ítéltek már meg a vállalkozásindítást segítő programban

Következő sztori

A kormány internetes tájékoztató videosorozatot indít az oltásról

Legutóbbi hasonló cikkek