Sport

Sorozatban hetedik győzelmét szerezte a Szedeák

Sorozatban hetedik győzelmét szerezte a Szedeák

2021. január 2., szombat
Sorozatban hetedik győzelmét szerezte a Szedeák

Rengeteg meccset játszott az előző év utolsó napjaiban a Naturtex-SZTE Szedeák az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban, de az erőltetett menet sikeres volt, sorozatban hat győzelemmel búcsúztak 2020-tól. A hetedik győzelmüket az egy vereséggel kevesebbet összeszedő Alba Fehérvár ellen szerezhették meg.

Szenzációs játékkal kezdte az évet a Szeged, kihasználva a meglepően erőtlen és enervált fehérvári teljesítményt az első negyed után már 10 ponttal vezettek Szekulovics tanítványai. A Szedeák kiegyensúlyozott csapatteljesítménye a folytatásra is megmaradt, így a félidőben már 23 ponttal vezettek. (34-57)

Várható volt, hogy a meglepően visszafogott fehérvári produkció nem tart ki a meccs végéig. A harmadik negyedben meg is kezdték a felzárkózást a hazaiak és ugyan feljöttek 9 pontra is, de a szegediek nem engedték ki a meccset a kezükből; a végén nagyon rutinosan játszva, komolyabb izgalom nélkül nyerték meg a mérkőzést.

A meccs legeredményesebb kosarasa Govens Darrin, a vendégek honosított magyar válogatott játékosa lett 28 ponttal.

Forray Gábor: Nem tudom mi az oka, hogy ismét így kezdtük a meccset, de ez semmit nem von le a Szeged teljesítményéből, mert remekül játszottak. A második félidőben a felzárkózás elvitte az energiánkat, a fordításra már nem volt erőnk.

Szrecsko Szekulovics: Nem gondoltam, hogy ilyen nagy különbség lesz az első félidő után. Védekezésben és támadásban is nagyon jót nyújtottunk. A második félidő már nehezebb volt, az Alba nagyon jó csapat, nem is gondoltuk, hogy másképp lesz. Sikerült megtartanunk az előnyünket. Együtt van a csapat, nagyon jó mentalitású játékosaink vannak, igazi családként dolgozunk.

Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 78–87 (21–31, 13–26, 17–11, 27–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 8. forduló.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Földházi T., Cziffra Cs., Minár L.
Alba Fehérvár: Vojvoda 18/9, Curry 12/6, Lukács 6/6, Davis 5/3, AHMAD 22. Cserék: Takács Ma., Turner 11, Awogbemi, Omenaka 4. Vezetőedző: Forray Gábor
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, Govens 28/9, Brown 14/12, Dzseletovics 23/6, Dickey 16. Cserék: Keller, Kerpel-Fronius B. 4. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.