Illegális bevándorlás

Ruzsán bukott le a 25 migránst szállító montenegrói embercsempész

Ruzsán bukott le a 25 migránst szállító montenegrói embercsempész

2021. január 18., hétfő
Ruzsán bukott le a 25 migránst szállító montenegrói embercsempész

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított január 13-án hajnali 4 óra körüli időben vett fel az általa vezetett kistehergépjárműbe 25, magát szír és afgán nemzetiségűnek valló személyt. A gyanúsítottat röviddel az elindulást követően Ruzsa külterületén a helyi rendőrjárőr igazoltatta, előállította, majd őrizetbe vette.

Az utastérből előkerülő 25 személyt röviddel azt megelőzően ismeretlen személyek csempészték át Magyarország területére, mivel sem az ország területére történő belépéshez, sem az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételeknek nem feleltek meg. Az ismeretlen embercsempészekkel kötött megállapodás alapján a gyanúsított feladata az lett volna, hogy az illegális határátlépőket Ausztria területére csempéssze.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.