/

Részeg motoros okozott sérüléseket élettársának Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki tavaly márciusban okozott többszörös töréssel járó sérüléseket utasának Makón - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 1-én kora délután közlekedett motorkerékpárjával élettársát szállítva Makón a megengedett sebességgel. A vádlott a vezetés során ittas állapotban volt, míg utasa nem viselt bukósisakot, így jutottak el Makóra egy közeli faluból. Már a város belterületén egy kanyarban a vádlott ittasságából adódóan kisodródott, átment a szembe jövő sávba és a vizesárokba hajtott.

A baleset következtében a férfi utasa láb- és orrcsonttörést szenvedett el, egyéb kisebb sérülések mellett. A sértett sérülései 8 napon túl gyógyultak.

A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlottat a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetet járművezetés bűntettével vádolja, amelyet visszaesőként követett el. Az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a járművezetéstől eltiltás mellett.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

30 határsértő próbálkozott hiába Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Duda Ernő szerint a kínai vakcina olyan, mintha a Nagykörúton most vezetnénk be a lóvasutat