Baleset

Részeg motoros okozott sérüléseket élettársának Makón

Részeg motoros okozott sérüléseket élettársának Makón

2021. január 20., szerda
Részeg motoros okozott sérüléseket élettársának Makón

A vádirat szerint a vádlott 2020. március 1-én kora délután közlekedett motorkerékpárjával élettársát szállítva Makón a megengedett sebességgel. A vádlott a vezetés során ittas állapotban volt, míg utasa nem viselt bukósisakot, így jutottak el Makóra egy közeli faluból. Már a város belterületén egy kanyarban a vádlott ittasságából adódóan kisodródott, átment a szembe jövő sávba és a vizesárokba hajtott.

A baleset következtében a férfi utasa láb- és orrcsonttörést szenvedett el, egyéb kisebb sérülések mellett. A sértett sérülései 8 napon túl gyógyultak.

A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A vádlottat a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetet járművezetés bűntettével vádolja, amelyet visszaesőként követett el. Az ügyészség a vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a járművezetéstől eltiltás mellett.

A vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.