Rendkívül korrekt levelet írtak a szegedi rabok a börtön alkalmazottainak

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi rabok kézzel írott levélben köszönték meg a járványhelyzetben való helytállást az intézmény alkalmazottainak.

A Büntetés Végrehajtás oldalán közzétett levél elején külön köszönetet fejeznek ki az országos parancsnoknak és az intézet parancsnokának, akik megszervezték a védőeszközök és fertőtlenítő szerek beszerzését és kiosztását.

A továbbiakban köszönetet nyilvánítottak az osztályvezetőnek és reintegrációs tiszteknek, akik a leírtak szerint rendszeresen tájékoztatják a rabokat a leghatékonyabb védekezés módjairól, a védőeszközök helyes használatáról, rendszeres fertőtlenítésről való gondoskodásról és a lehetséges fertőzött egyének megfelelő elkülönítéséről, úgy, hogy a kapcsolattartás és egyéb jogok így sem sérültek.

Kifejezték hálájukat a körletellátó felügyelőknek is, akik kitették magukat a veszélynek azáltal, hogy olyan sok személlyel érintkeznek.

A levélben külön megköszönték, hogy a vírushelyzet alatt kialakították az elektronikus kapcsolattartást és a rabok egészsége és esetlegesen felmerülő feszültsége levezetésének érdekében a konditerem díjmentes használatát, valamint a plusz fürdési lehetőséget.

A megható levél végén a BV egészségügyi dolgozóinak lelkiismeretes és hatékony munkájukat köszönték meg.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

A modellváltó egyetemeken is maradnak az ingyenes helyek

Következő sztori

Megújult az SZTE különleges emberipreparátum-gyűjteménye