Negyed kiló arannyal bukott le Röszkén egy román nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárságú nővel szemben, aki 2020. november 30-ai határátlépésekor nem jelentette be elvámoltatásra 3 millió forint értékű arany ékszereit - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen, egy személygépjármű utasaként belépésre jelentkező nő az eljáró pénzügyőr kérdésére tagadta, hogy bejelentendő vámáruja volna. Az ezt követő tételes vizsgálat során azonban a táskájából 17 arany ékszer – gyűrűk, karkötők, nyakláncok és medálok –, valamint egy arany óra került elő.

A vádlott a tulajdonát képező ékszerek Magyarországra történő behozatalát nem jelentette be, azokat a vámellenőrzés alól elvonva hozta be az ország, egyúttal az Európai Közösség területére, megszegve az Uniós Vámkódexben foglalt vámáru-nyilatkozat benyújtási kötelezettséget.

Fenti magatartásával a vádlott összesen 920 548 Ft vagyoni hátrányt okozott Magyarország, valamint az Európai Közösség költségvetéseinek.

A vádlottat a járási ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A felhasznált fényképek a lefoglalt ékszerek szakértői vizsgálata során készültek.

Előző sztori

Ha lazítunk, akkor a semmibe hullanak az eddigi eredmények

Következő sztori

Hetvenkettővel emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban