Közélet

Minden eddiginél több pénz jut a vidék fejlesztésére

Minden eddiginél több pénz jut a vidék fejlesztésére

2021. január 11., hétfő
Minden eddiginél több pénz jut a vidék fejlesztésére

– Történelmi léptékű összeget, 4,265 milliárd forintot fordíthat a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 2027-ig a kormány a Közös Agrárpolitika vidékfejlesztési pillérén keresztül – jelentette be Nagy István.

Az agrárminiszterkiemelte:

a XXI. század következő évtizedének egyik legnagyobb feladata a vidéki térségek fejlesztése, az ott élő emberek életminőségének javítása, a fiatalok számára is vonzó és helyben elérhető munkahelyek, jobb minőségű életkörülmények, infrastruktúra és szolgáltatások teremtése.

Nagy István hangsúlyozta, ezért óriási a jelentősége annak, hogy a kormány bizalmat szavaz a magyar gazdáknak, az élelmiszer előállításában részt vevő gazdasági vállalkozásoknak és a vidéki önkormányzatoknak azzal, hogy

2021-től 80 százalékos nemzeti társfinanszírozást tesz lehetővé az új európai uniós vidékfejlesztési források mellé a korábbi évek 17,5 százaléka helyett. Ez a jelenlegi Vidékfejlesztési Program forrásainak megháromszorozását jelenti.

Nagy István kiemelte, a Közös Agrárpolitika (KAP) másik pillére, a jövedelempótló támogatások révén pedig további 3,272 milliárd forintnyi, teljes egészében uniós forrásból segíti a hazai mezőgazdasági szereplőket. Így a KAP uniós és hazai forrásai révén

az elkövetkező kilenc évben összesen mintegy 7,537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére, fejlesztésére.

– Az eddig még soha nem látott nagyságrendű forrásoknak köszönhetően természetesen folytatódik a vidéki falvak, kisvárosok infrastruktúrájának megújítása, a közösségekre épülő és élhető vidéki Magyarország építése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.