Közélet

Mesebeli történet: 15 éves kívánság vált valóra a Szegednél kifogott palackpostával

Mesebeli történet: 15 éves kívánság vált valóra a Szegednél kifogott palackpostával

2021. január 7., csütörtök
Mesebeli történet: 15 éves kívánság vált valóra a Szegednél kifogott palackpostával

Az ungvári magyar főkonzulátus a Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi, kalandos történetről.

A karácsonyi ünnepek alatt a Tisza Szegednél sodort partra egy üvegpalackot, benne egy ukrán nyelven megfogalmazott levélüzenettel.

A „palackposta” megtalálója egy szegedi lakos volt, aki segítségért folyamodott a cirill betűs üzenet lefordításában. A fordítás alapján kiderült, hogy az üzenetet egy lembergi illetékességű hároméves kislány, Szófia egy korábbi kárpátaljai Tisza-parti nyaralás során bocsátotta vízre, annak reményében, hogy a benne foglalt kívánsága megvalósuljon.

Levelében azt kérte a megtalálótól, hogy küldjön neki ajándékot lembergi otthonába

– derül ki a bejegyzésből.

A posztban megemlítik, hogy

a „Szegeden láttam” Facebook-csoport tagjai részéről számos önzetlen felajánlás történt a gyermek számára,

azonban a jelenlegi vírushelyzet, a határok átjárhatatlansága, illetve a nagy távolság miatt ezek eljuttatása akadályba ütközött.

A kezdeményezés sikere érdekében azonban a külképviselet kérésére – a pravoszláv karácsony közeledte miatt – Magyarország lembergi tiszteletbeli konzulja felkereste a kislány által meghagyott címet, ahol nagy meglepetésben volt része.

Mint utóbb kiderült, a „palackposta” története igaz, Szófia Nagyszőlős mellett nyaralt, amikor megfogalmazta a kívánságát és – némi felnőtt segítséggel – papírra vetették az üzenetet, majd az üvegben útjára indították a Tisza hullámain. Csupán a dátumban tévedtek, ugyanis

mindez 15 évvel korábban, egy 2005-ös nyaralás során történt, amikor még hároméves volt a gyermek. Az immáron 18 éves Szófia meghatódva vette át az ajándékot a tiszteletbeli konzul asszonytól.

A bejegyzés végén Buhajla József főkonzul köszönetét fejezte ki a „Szegeden láttam” Facebook-csoport tagjainak a nemes kezdeményezésért, amely szerinte jól mutatja a magyar emberek határtalan szeretetét.

  
Egy csoda vált valóra az önök segítségével!

Ezzel a mesébe illő történettel szeretnénk ukrán barátainknak boldog, békés, meghitt ünnepeket kívánni! – zárta sorait a főkonzul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.