Lerobbant a troli az új körforgalom kellős közepén szerda reggel

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A frissen átadott Etelka sori körforgalom az első adandó alkalommal elesett. Ráadásul a kerékpárosok szerint elavult koncepció szerint alakították ki az új csomópontot.

A szerda reggeli csúcsforgalomban megadta magát a csuklós 19-es troli az új Etelka sori körforgalomban. Az esetről a Mindenki Szegedért Mozgalom közösségi oldala közölt fényképeket. Szabó Bálint szerint Szeged-Felsőváros közlekedésén van még mit fejleszteni.

Háborognak a bringások

Mint azt a SzegedMa megírta, az Etelka soron veszélyes módon az úthibák korrigálása nélkül, a forgalmas út közepére festették a kerékpársávot. Ezúttal a CM365 Magyar Kerékpárosklub Szeged a Facebook-oldalán adott hangot a nemtetszésének az Etelka sori új közlekedési koncepcióval kapcsolatban.

A bejegyzésben megemlítik, hogy a kerékpározókkal megalázóan bánnak, minden forgalmi ágnak alárendelik őket, még az uszoda parkolójából kihajtókat is el kell engednie annak, aki csak haladni szeretne a főúton.

Kitérnek arra, hogy a forgalmi rend kialakítása hemzseg a szakmai hibáktól, elavult a koncepció, a táblák kitakarják egymást.
Kétértelmű, félreérthető forgalmi helyzetekből több is lehet az átgondolatlan csomópontban. A kialakítottak a korszerű szakmai elveknek, a műszaki előírásoknak, a KRESZ-nek, a város kerékpározással kapcsolatos koncepciójának sem felelnek meg.

Hozzáteszik, hogy a Magyar Kerékpárosklubot nem kereste meg senki, hogy a felhasználók szempontjából véleményezze a terveket, így ezt utólag lesznek kénytelenek megtenni.

Előző sztori

Így lehet megmenteni a napsugaras házakat

Következő sztori

Felrobbant egy kazán Szegeden