Közlekedés

Lerobbant a troli az új körforgalom kellős közepén szerda reggel

Lerobbant a troli az új körforgalom kellős közepén szerda reggel

2021. január 27., szerda
Lerobbant a troli az új körforgalom kellős közepén szerda reggel

A szerda reggeli csúcsforgalomban megadta magát a csuklós 19-es troli az új Etelka sori körforgalomban. Az esetről a Mindenki Szegedért Mozgalom közösségi oldala közölt fényképeket. Szabó Bálint szerint Szeged-Felsőváros közlekedésén van még mit fejleszteni.

Háborognak a bringások

Mint azt a SzegedMa megírta, az Etelka soron veszélyes módon az úthibák korrigálása nélkül, a forgalmas út közepére festették a kerékpársávot. Ezúttal a CM365 Magyar Kerékpárosklub Szeged a Facebook-oldalán adott hangot a nemtetszésének az Etelka sori új közlekedési koncepcióval kapcsolatban.

A bejegyzésben megemlítik, hogy a kerékpározókkal megalázóan bánnak, minden forgalmi ágnak alárendelik őket, még az uszoda parkolójából kihajtókat is el kell engednie annak, aki csak haladni szeretne a főúton.

Kitérnek arra, hogy a forgalmi rend kialakítása hemzseg a szakmai hibáktól, elavult a koncepció, a táblák kitakarják egymást.
Kétértelmű, félreérthető forgalmi helyzetekből több is lehet az átgondolatlan csomópontban. A kialakítottak a korszerű szakmai elveknek, a műszaki előírásoknak, a KRESZ-nek, a város kerékpározással kapcsolatos koncepciójának sem felelnek meg.

Hozzáteszik, hogy a Magyar Kerékpárosklubot nem kereste meg senki, hogy a felhasználók szempontjából véleményezze a terveket, így ezt utólag lesznek kénytelenek megtenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.