Különleges grafikonon látható a járványgörbe alakulása

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hirado.hu grafikán mutatja be a koronavírus-járvány magyarországi alakulását. Magyarország a világ számos országához képest jó helyzetben van mind a megelőzés, mind a védekezés tekintetében.

A koronavírus-világjárvány Magyarországot sem kímélte, bár a világ számos országához képest jól állunk mind a megelőzés, mind a védekezés tekintetében. Az első hullámban szinte példátlanul jól teljesített hazánk, de a második hullám kezelésében is élen jártunk, köszönhetően a kormányzati intézkedéseknek és a magyar emberek hozzáállásának.

A hirado.hu grafikáján nyomon követhető a járványhelyzet alakulása 2020 novemberétől kezdve. Jelenleg a fertőzöttek és a halálozások száma is csökkenő tendenciát mutat, de a járvány alakulását igazán jól mégis csak az aktív fertőzöttek száma mutatja meg, ez pedig a november eleji látványos felfutás idején volt hasonlóan alacsony szinten.

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a második hullám lecsengőben van Magyarországon, de

ahhoz, hogy ez a kedvező tendencia fennmaradjon és folytatódhasson szükség van a korlátozó intézkedések betartására.

A végső megoldást a vakcina jelenti, hiszen csak a lakosság megfelelő átoltottsága esetén mondhatunk búcsút a korlátozó intézkedéseknek, ezért arra kérnek mindenki, hogy hallgassanak a szakemberekre, éberségük ne lankadjon és oltassák be magukat, amint lehetséges, addig pedig tartsák be a korlátozó intézkedéseket, ezzel segítve, hogy mihamarabb magunk mögött hagyjuk a válságot.

Előző sztori

Helyére emelték a Pick Aréna legmagasabb pontját

Következő sztori

Nem dőlt el a modellváltás kérdése a Szegedi Tudományegyetemen