Egészség

114 újabb fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

114 újabb fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

2021. január 7., csütörtök
114 újabb fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Elhunyt 127 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10325 főre emelkedett. A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan a tegnapi naphoz képest, 179 541 fő. A gyógyultak legfrissebb adatait holnap közöljük. Az aktív fertőzöttek száma 144970 fő. 5387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

Immár 25 kórházi oltópontonzajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A mai napon megkezdődik négy nagylétszámú idősotthonban is a védőoltás. Budapesten a Pesti úti idősotthonban, az Olajág idősotthonban, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonban.

A következő hetekben újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás mind az egészségügyben, mind az idősotthonokban, majd az oltási tervben megjelölt további célcsoportok körében is.

Szerdán újabb vakcina kapta meg az európai forgalombahozatali engedélyt. Így a Pfizer-vakcina mellett hamarosan a Moderna-vakcina is elérhető lesz az EU tagállamaiban, így Magyarországon is. Az év első felében várhatóan újabb oltóanyagok kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további gyógyszerek is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (63 438) és Pest megyében (41 880) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (19 225), Hajdú-Bihar (19 205), Borsod-Abaúj-Zemplén (18 884) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (16 576). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (6702).Csongrád-Csanádban száztizennéggyel15 371-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.