114 újabb fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
3068 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 334 836 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte csütörtökön a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt 127 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan a tegnapi naphoz képest, 179 541 fő. A gyógyultak legfrissebb adatait holnap közöljük. Az aktív fertőzöttek száma  144 970 fő. 5 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

A mai napon megkezdődik négy nagylétszámú idősotthonban is a védőoltás. Budapesten a Pesti úti idősotthonban, az Olajág idősotthonban, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonban.

A következő hetekben újabb  vakcinaszállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás mind az egészségügyben, mind az idősotthonokban, majd az oltási tervben megjelölt további célcsoportok körében is.

Szerdán újabb vakcina kapta meg az európai forgalombahozatali engedélyt.  Így a Pfizer-vakcina mellett hamarosan a Moderna-vakcina is elérhető lesz az EU tagállamaiban, így Magyarországon is. Az év első felében várhatóan újabb oltóanyagok kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további gyógyszerek is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. 

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (63 438) és Pest megyében (41 880) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (19 225), Hajdú-Bihar (19 205), Borsod-Abaúj-Zemplén (18 884) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (16 576). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (6702). Csongrád-Csanádban száztizennéggyel 15 371-re emelkedett a fertőzöttek száma.  

Előző sztori

Csaknem száz férfitól csalt ki pénzt egy középkorú nő

Videó!
Következő sztori

Megölte két ismerősét egy férfi Szegeden! FRISSÍTVE!