Egyetem

Kicsit drágább lesz a szegedi biobank kialakítása

Kicsit drágább lesz a szegedi biobank kialakítása

2021. január 2., szombat
Kicsit drágább lesz a szegedi biobank kialakítása

Eredetileg 245 millió 923 ezer 740 forint + áfáért vállalta a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., hogy kialakítja Szegeden, az egyetem Petri Gábor Klinikai Tömbjének udvarán a közép-európai régió legmodernebb biobankját.

A közbeszerzési értesítőben azonban a napokban az jelent meg, hogy valamennyit drágult a kivitelezés. Az új ár 250 millió 048 ezer 005 forint + áfa lett.

Azaz valamivel több mint négymillió forinttal kerül majd többe az épület, ami egyébként már majdnem kész van.

Az ér­­tesítőben meg is indokolták, hogy miért volt szükség az emelésre. Az eredeti műszaki tartalmon kellett változtatni, amit a engedélyező hatóságok kértek, mert egy ilyen épületnek, amiben drága és érzékeny orvosi eszközöket tartanak, komolyabb elvárásoknak kell megfelelnie, mint mondjuk egy egyszerű lakóháznak.

A biobank épületének alapkövét januárban tették le. Akkor még az volt a terv, hogy egy éven belül világszínvonalú, modern, robotizált, igen alacsony, akár mínusz 80 fokon történő tárolásra képes tárolórendszer épüljön meg a Szegedi Tudományegyetemen. Ez most tavaszra tolódik a ko­­ronavírus-járvány miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.