Egészség

Jobban állunk vakcinabeszerzésben, mint a többi uniós tagállam

Jobban állunk vakcinabeszerzésben, mint a többi uniós tagállam

2021. január 31., vasárnap
Jobban állunk vakcinabeszerzésben, mint a többi uniós tagállam

Menczer Tamás videójában kiemelte: a vakcinabeszerzésnél minden nap számít, "aki időt nyer, életet nyer". A vakcina ment életet és munkahelyet, és a vakcina vezet vissza a normális élethez.

Az elmúlt hónapok eseményeit összegezve elmondta: Brüsszelből nagyon kevés vakcina érkezik. A magyar kormány ezért tárgyalni kezdett Oroszországgal, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte az orosz vakcinát. Emiatt a baloldal és Brüsszel folyamatosan támadja a magyar kormányt.

Ezután Angela Merkel német kancellár bejelentette, hogy tárgyalni kezdett az orosz vakcináról - mondta a KKM államtitkára, aki szerint ezzel is jelezte a német kancellár, hogy "ez a vakcina fontos, és szükség van rá".

Kínával kapcsolatban ugyanez történt - jegyezte meg Menczer Tamás, kifejtve: a magyar kormány tárgyalni kezdett Kínával, a magyar gyógyszerészeti hatóság pedig engedélyezte a kínai vakcinát. Brüsszel és a baloldal ismét támadja a magyar kormányt.

Ezt követően Markus Söder bajor miniszterelnök is a kínai vakcina fontosságáról beszélt - tette hozzá.

Menczer Tamás azt mondta: az elmúlt hónapokban azt lehetett látni, hogy Magyarország a vakcinabeszerzésben megelőzte az uniós tagállamokat, "megelőztük Brüsszelt".

A szerbek viszont még a magyaroknál is gyorsabbak voltak, már több mint 300 ezer embert - köztük sok vajdasági magyart - beoltottak a kínai vakcinával, és senkinél nem tapasztaltak nem kívánt mellékhatást. "Aki időt nyer, életet nyer, és minden élet számít!" - jelentette ki a KKM államtitkára.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.