Sport

Hozta a kötelezőt a magyar válogatott a világbajnokságon

Hozta a kötelezőt a magyar válogatott a világbajnokságon

2021. január 15., péntek
Hozta a kötelezőt a magyar válogatott a világbajnokságon

A 6. percig csak a magyarok szereztek gólt a mérkőzésen, először 5-0-nál találtak be a zöld-fokiak. Meg is jött a kedvük a gólszerzéshez és Sipos Adrián kiállítását kihasználva 1 gólra zárkóztak. Érezhető volt a magyarok játékán, hogy meccshiányuk van, védekezésben és támadásban is keresték a ritmust. A félidő felénél így sem volt ok komolyabb izgalomra, ha nem is jó játékkal, de biztos volt a magyar vezetés. (10-6)

Egyre jobban összerázódott a magyarok játéka.Támadásban és védekezésben is acélosabb lett a válogatott, így az előnyük is nőtt, igaz az ellenfélnek ha biztos lehetősége adódott azt kihasználta. A félidő végén is így történt, két magyar hiba után visszajött 5 gólra a Zöld-foki Köztársaság, de a meccset egyértelműen a magyarok irányították. (19-14)

A folytatásban egy ideig jól összeállt a védekezése a magyaroknak, a felállt fal ellen nem találtak megoldást az afrikaiak. Bár lehetett volna tíz is közte, de kettős emberhátrányba került a válogatottunk amit kihasználva magára talált a Zöld-foki Köztársaság.

Ancsin Gábor törte meg a hatperces magyar gólcsendet-ő egyébként bátran vállalkozott és többnyire sikerrel tette ezt a mérkőzésen. A fiatalok közül az irányító Hanusz Egon is próbálkozott rendesen, de kevesebb sikerrel tette.

Az ellenfél tizenegy emberrel sem vallott szégyent, végigküzdötte a hatvan percet, mindez a tisztes vereséghez volt nekik elég. A mieink hullámzó játékkal, hétgólos sikert aratva kezdték a világbajnokságot. (34–27)

Gulyás István: – Érződött rajtunk az összeszokottság hiánya, még döcögött a játékunk, tipikus első mérkőzés volt. Nem rossz játékosok alkotják a Zöld-foki-szigetek válogatottját, többen az Európa-ligában, sőt, a Bajnokok Ligájában szerepelnek. Akik nem kaptak lehetőséget, azokat féltettük egy kicsit, mert összesen tizenkét sportolónk szervezetében mutatták ki az antitestet. 

Férfi kézilabda világbajnokság, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Magyarország - Zöld-foki Köztársaság 34-27 (19-14)
Gíza, zárt kapuk mögött. V: Emam, Hedaja (egyiptomiak)
MAGYARORSZÁG: Mikler – HORNYÁK P. 4, ANCSIN G. 7, Lékai 1, Bánhidi 4, Szita 1, Sunajko S. 4. Csere: Sipos 1, Topic 1, Balogh Zs. 4 (1), Győri M. 2, Nagy Bence 4, Hanusz 1. Szövetségi kapitány: Gulyás István
ZÖLD-FOKI-SZIGETEK: E. Fernandes – A. Furtado 5, Araujo 2, Moreno 3, SEMEDO 6 (1), G. FURTADO 5 (2), A. Pereira 2. Csere: Almeida (kapus), G. dos Santos, Pina 2, Landim 2. Mb. szövetségi kapitány: Ruí Ferreira
Az eredmény alakulása. 6. perc: 5–1. 8. p.: 5–4. 12. p.: 8–4. 23. p.: 14–8. 26. p.: 17–10. 37. p.: 24–15. 45. p.: 26–19. 51. p.: 28–22. 55. p.: 31–23
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/3
A csoport másik mérkőzésén
Németország–Uruguay 43–14 (16–4)

A KORONAVÍRUS IS BELESZÓL AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSBA

A találkozó után Gulyás István szövetségi kapitány nyilatkozatában rávilágított arra, hogy nem csak az aktuális forma és a taktika határozza meg kik lépnek pályára. A Zöld-foki Köztársaság több játékosa is koronavírus fertőzés miatt hagyta ki a meccset, de elővigyázatosságból a magyaroknál Borbély Ádám, Máthé Dominik és a szegedi Rosta Miklós sem lépett pályára. "Próbáltunk a biztonságra is figyelni, mert nem lehettünk biztosak abban, hogy az ellenfélnél nincs fertőző játékos. Azok a játékosok léptek nálunk pályára, akiknek megfelelő mennyiségű antitest volt a szervezetében"- nyilatkozta a kapitány.

Fotók: Magyar kézilabda-válogatott/facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.