Hiányszakmát tanuló diákok végeznek Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A szegedi Gál Ferenc Egyetem és a KÉSZ Csoport közös szakképzési programjának köszönhetően az elmúlt 3 év során összesen 105 diák kapott lehetőséget olyan építőipari hiányszakmákat tanulni, mint például az épületgépész technikus, hegesztő, villanyszerelő, épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzés-rendszerszerelő, víz- és csatornarendszer- szerelő, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő és szerkezetépítő- és szerelő. Jelenleg is zajlik a beiskolázási időszak, várják a leendő diákokat és felnőtteket! Idén pedig végez az első évfolyam 12 tanulója, akiknek hosszú távú szakmai támogatást, és karrierlehetőséget is kínálnának a képzés szervezői.

Idén fejezi be tanulmányait annak a szakképzési programnak az első évfolyama, amelyet a Gál Ferenc Egyetem szegedi tagintézménye és az építőipar egyik meghatározó hazai szereplője, a KÉSZ Csoport indított. Az együttműködés keretében három éve indult el Szegeden a képzés, amelynek jelentkezői olyan hazai, építőipari hiányszakmákat tanulhatnak, mint az épületgépész technikus, hegesztő, villanyszerelő, épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzés-rendszerszerelő, víz- és csatornarendszer- szerelő, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő és szerkezetépítő- és szerelő.

A gyakorlatorientált ingyenes szakmai képzésre a diákok az általános iskola elvégzése után, valamint felnőttek is jelentkezhetnek. Az oktatás során valós szaktudást szerezhetnek a tanulók, hiszen már a tanulmányaik alatt különböző projektekben vehetnek részt. A KÉSZ Csoport szakmai felügyeletével a legmodernebb környezetben, profi szakemberek támogatásával ismerhetik meg választott szakmájukat a diákok. A képzés résztvevői munkalehetőséget is kaphatnak majd a cégcsoport szegedi üzemeiben, kecskeméti acélszerkezet-gyárában vagy az országszerte zajló projektjei keretében.

A GFE és a KÉSZ Csoport együttműködése olyan egyedülálló konstrukciói a hazai szakképzésben, amely csak Szegeden működik. Azt a fenntartói modellt erősíti, amelyben a piaci szektor működtetőként van jelen az intézmény fenntartásában, míg az egyetem biztosítja az igazgatási, gazdálkodási profil mellett azt a szellemiséget, amit a Gál Ferenc Egyetem küldetésként képvisel az általa fenntartott szakképzési intézmény rendszerében Békésen, a székhelyintézményben, valamint szegedi és budapesti tagintézményeiben.

Előző sztori

Döntött a Szegedi Törvényszék, Márki-Zay jogsértést követett el

Következő sztori

Bujkáló bűnözőt fogtak egy szentesi tanyán