Sport

Helyére emelték a Pick Aréna legmagasabb pontját

Helyére emelték a Pick Aréna legmagasabb pontját

2021. január 18., hétfő
Helyére emelték a Pick Aréna legmagasabb pontját

Bartók Csaba, a Modern Városok Program szegedi koordinátora a közösségi oldalán számolt be a kézilabdacsarnok építkezésének jelenlegi fázisáról.

–Gőzerővel folynak a munkálatok a Pick Aréna építése körül. A mai nap egy felemelő látványnak lehettem részese, amint a helyére emelik a stadion legmagasabb pontját, az első áthidaló gerendát – fogalmazott bejegyzésében Bartók.

Mint ismeretes, a Felső Tisza-parton épülő multifunkcionális kézilabdacsarnok 8300 férőhelyes lesz. A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül.

A sportkomplexum, kormányzati támogatásból, a modern városok program keretében 35 milliárd forintból épül és ott talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában az edzőpályák mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.