Helyére emelték a Pick Aréna legmagasabb pontját

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Gőzerővel folynak a munkálatok!

Bartók Csaba, a Modern Városok Program szegedi koordinátora a közösségi oldalán számolt be a kézilabdacsarnok építkezésének jelenlegi fázisáról.

–Gőzerővel folynak a munkálatok a Pick Aréna építése körül. A mai nap egy felemelő látványnak lehettem részese, amint a helyére emelik a stadion legmagasabb pontját, az első áthidaló gerendát – fogalmazott bejegyzésében Bartók.

Mint ismeretes, a Felső Tisza-parton épülő multifunkcionális kézilabdacsarnok 8300 férőhelyes lesz. A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül.

A sportkomplexum, kormányzati támogatásból, a modern városok program keretében 35 milliárd forintból épül és ott talál majd új otthonra többek között a MOL-Pick Szeged és a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában az edzőpályák mellett.

Előző sztori

Ökumenikus istentiszteletet tartanak Szegeden

Következő sztori

Különleges grafikonon látható a járványgörbe alakulása

Legutóbbi hasonló cikkek