Gyurcsány inkább taszítja, mint vonzza a fiatalokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Gyurcsány Ferenc "inkább taszítja, mint vonzza a fiatalokat" - közölte a Nézőpont Intézet a Facebook-oldalán a Medián legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményei kapcsán.

A Nézőpont azt írta, hogy a Medián számai is megerősítik: “a baloldali közös lista miatt szavazatokat veszít az ellenzék”.

Hozzátették: “a baloldali kutatócégekhez sorolt Medián, akarva-akaratlan, elismerte” legfrissebb publikációjában, hogy a 30 év alatti fiatalok körében a baloldali közös lista mintegy 240 ezer szavazó elfordulását hozta az ellenzéktől.

A Nézőpont közlése szerint a Medián ugyanis azt mutatta ki, hogy a 30 év alattiak körében a Fidesz 22 százalékon áll, s “a Kétfarkú Kutya Párt beérte, a Jobbik és a Momentum pedig meg is előzte”.

Ezek alapján a Jobbik és a Momentum – a Medián szerint – legalább 23-23 százalékon áll a fiatalok körében, a DK, MSZP és az LMP számára pedig így maximum összesen 10 százalékos támogatottság marad – írták.

A Nézőpont szerint mindez a baloldali közös lista pártjainak 56 százalékos támogatottságát jelenti, míg a Medián a baloldal közös listájánál csak 41 százalékos szimpátiát mért.

Ezek alapján a Gyurcsánnyal való összefogás a Medián szerint 15 százalékpontos csökkenést hozott a baloldalnak, s ez 240 ezer fiatalnak feleltethető meg – állapította meg a Nézőpont Intézet.

(MTI)

Előző sztori

Kileng az inga: az ásotthalmi melegrekord messze, de a frontérzékenyek nehéz napok elé néznek

Frissítve
Következő sztori

Május végéig maradhatnak zárva az éttermek, kávézók, szállodák!