Közélet

"Hullanak az idősek" a vásárhelyi polgármester szerint

"Hullanak az idősek" a vásárhelyi polgármester szerint

2021. január 13., szerda
"Hullanak az idősek" a vásárhelyi polgármester szerint

Szokásához híven vasárnap Facebook-videóban elemezte a hét történéseit Márki-Zay Péter, aki a baloldali összefogás buktatói mellett a hazai és külföldi járványhelyzet fejleményeire is kitért.

Csendes Vásárhely nevű Facebook-oldal vette észre, hogy amikor közel kétórás online beszámolója során az idősebb korosztály magasabb halálozási arányát érintette, olyan kifejezéseket használt, miszerint 

Hullanak az idősek", "pusztulnak".

Különösebben nem kell részletezni, hogy Márki-Zay szavai miért lehetnek sértőek az idősebb korosztály számára, már csak azért sem, mert pusztulni csak az állatok szoktak.

A lap emlékeztet, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor a polgármester célpontba vett egy társadalmi csoportot. Tavaly augusztusban úgy fogalmazott, hogy a kormánypártra a legszegényebb, legtanulatlanabb emberek szavaznak. Akkor ilyen emberekből - szerinte tehát - olyan három millió van Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.