Krimi

Feljelentették a testvérét, két nőt fenyegetett meg egy agresszor Vásárhelyen

Feljelentették a testvérét, két nőt fenyegetett meg egy agresszor Vásárhelyen

2021. január 26., kedd
Feljelentették a testvérét, két nőt fenyegetett meg egy agresszor Vásárhelyen

A vádirat szerint egy anya és lánya 2020. január elején testi sértés miatt tettek feljelentést a vádlott testvére ellen a rendőrségen. A nyomozást a nyomozó hatóság elrendelte, s a feljelentőket tanúként ki is hallgatta. A tanúkihallgatást követő héten a vádlott a késő délutáni órákban becsengetett a feljelentők házába. Amikor kimentek ajtót nyitni, a vádlott a két nőnek a zárt bejárati kapu túloldaláról azt kiabálta, hogy ő a feljelentett férfi testvére és követelte, hogy vonják vissza az feljelentésüket, különben „mindkettőjüket kinyírja”.

Szavainak nyomatékot adva a vádlott a kapuba legalább két alkalommal bele is rúgott. A vádlott fenyegetése ellenére az anya és a lánya a feljelentést nem vonták vissza és nem tettek a vádlott akaratának megfelelő vallomást sem.

A vádlottat a járási ügyészség két rendbeli, büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja. A vád tárgyává tett bűncselekményt az követi el, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy büntetőügyben a törvényes
jogait ne gyakorolja, vagy a kötelezettségeit ne teljesítse. A cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.