Feljelentették a testvérét, két nőt fenyegetett meg egy agresszor Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly januárban arra akarta kényszeríteni a testvérét feljelentő két nőt, hogy vonják vissza azt - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint egy anya és lánya 2020. január elején testi sértés miatt tettek feljelentést a vádlott testvére ellen a rendőrségen. A nyomozást a nyomozó hatóság elrendelte, s a feljelentőket tanúként ki is hallgatta. A tanúkihallgatást követő héten a vádlott a késő délutáni órákban becsengetett a feljelentők házába. Amikor kimentek ajtót nyitni, a vádlott a két nőnek a zárt bejárati kapu túloldaláról azt kiabálta, hogy ő a feljelentett férfi testvére és követelte, hogy vonják vissza az feljelentésüket, különben „mindkettőjüket kinyírja”.

Szavainak nyomatékot adva a vádlott a kapuba legalább két alkalommal bele is rúgott. A vádlott fenyegetése ellenére az anya és a lánya a feljelentést nem vonták vissza és nem tettek a vádlott akaratának megfelelő vallomást sem.

A vádlottat a járási ügyészség két rendbeli, büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérletével vádolja. A vád tárgyává tett bűncselekményt az követi el, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy büntetőügyben a törvényes
jogait ne gyakorolja, vagy a kötelezettségeit ne teljesítse. A cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

57 migránst tartóztattak fel 24 óra alatt Csongrád-Csanádban

Videó!
Következő sztori

A veszélyhelyzet végéig biztosan megmarad a Cserepes sori piac