Sport

Bánhidi Bence a világbajnokságon is igazolta klasszisát

Bánhidi Bence a világbajnokságon is igazolta klasszisát

2021. január 29., péntek
Bánhidi Bence a világbajnokságon is igazolta klasszisát

Bánhidi Bence a tavalyi Európa-bajnokságon egyértelműen a magyar férfi kézilabda-válogatott legjobbja volt, majd a formáját átmentve a Bajnokok Ligájában nem csak a MOL-Pick Szeged, de a teljes mezőny legjobbja volt a posztján -ha nem szakad félbe a szezon, akkor ki tudja még milyen elismeréseket gyűjt be. Ősszel a koronavírus ugyan leterítette őt is, de 2 hónapos kihagyás után ugyanúgy stabil pontja volt klubcsapatának.

A STATISZTIKA ALAPJÁN IS KLASSZISTELJESÍTMÉNY

Ha csak a világbajnokság statisztikai produkált mutatóit nézzük, akkor is egyértelmű: a jelenlegi magyar válogatott nehezen képzelhető el a játéka nélkül. Hat mérkőzésen összesen 4 óra 28 percet töltött a pályán, ez Mikler Roland után a második legtöbb a magyarok közül. 42 lövéséből 29 gólt szerzett, ami 69 százalékos eredményesség, de a németek és a franciák ellen is százszázalékos volt ez a mutatója. Emellett adott 8 gólpasszt, szerzett 5 labdát és ugyanennyi blokkja volt és mindössze 7 technikai hibát vétett. Annak ellenére, hogy kulcsszerepe van a védekezésben, csupán 6 alkalommal kapott kétperces kiállítást. Kétszer a meccs emberének választották.

A statisztikai adatok mellett talán a legbeszédesebb Bánhidi Bence játékáról, hogy amikor a spanyolok ellen kimaradt a keretből, mert pihentették, akkor a beálló poszton nagyon nehezen oldották meg a pótlását támadásban és védekezésben is.

A világbajnokság legjobb magyar mezőnyjátékosával a hazaérkezés után telefonon beszélgettünk.

videó: www.youtube.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.