A kijárási tilalom buktatta le a szegedi gyilkost

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kijárási tilalom megszegése buktatta le a szegedi kettős gyilkosság gyanúsítottját.

Bár a rendőrök nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után már elfogták az elkövetőt – aki maga vallotta be az egyenruhásoknak a tettét, a késelést – a Magyar Nemzet információi szerint a két sérült életét már nem lehetett megmenteni. Olyan sebeket kaptak, hogy azonnal meghaltak, a nyomok féktelen indulatra, haragra utaltak. Hogy ez pontosan mi is volt, azt a több emberen elkövetett emberölés miatt elrendelt nyomozás hivatott feltárni, egyelőre csak a gyanúsított vallomására és a helyszínen talált nyomokra támaszkodhatnak a rendőrök.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei január 6-án este nyolc óra után nem sokkal intézkedtek egy, a kijárási tilalom idején sétálgató férfival szemben. A 31 éves férfi zavartan viselkedett, nem tudta megmagyarázni, hova megy, honnan jött, mit keres az utcán, hol lakik. A járőrök az utcai lámpák fényében is észrevették, hogy a férfi ruháján fura, gyanús szennyeződések vannak, a rendőrkapitányságra történő előállítása során a tüzetesebb vizsgálat pedig már kimutatta, hogy a szegedi Ó. György felsőruházata vérrel szennyezett, rajta azonban nincs seb. A vérszennyeződéssel kapcsolatos kérdésekre a férfi bevallotta, hogy nem sokkal a rendőri ellenőrzés előtt egy városszéli kiserdőben vitába keveredett két ismerősével, akiket késével megszurkált, azok vére fröccsent a kabátjára. A rendőröknek azt is elmondta, hogy a két áldozat már biztosan nem él, mert amikor otthagyta őket, már halottak voltak.

A kettős gyilkosság Újszegeden, a Szegedi Csillagvizsgáló közelében, egy erdős területen történt. A környéken lakó kutyasétáltatók szerint az egyik áldozat már évek óta a kiserdőben élt, általában több hajléktalannal együtt, de nem zavartak senkit. A fák között hulladéklemezekből összetákolt bódéban laktak, a közeli Kertész utca lakói gyakran segítették őket élelmiszerrel.

Az erdő szomszédságában élők és egy közeli sportpálya gondnoka szerint nem voltak agresszívek az ott lakó fedél nélküliek, soha nem hallottak veszekedésre utaló hangokat, csak a kunyhójuk közelében levő rendetlenség miatt kellett őket párszor figyelmeztetni.

A 31 éves gyanúsított életvitelszerűen nem lakott a csillagvizsgáló melletti kunyhóban, de sokat járt oda ismerőseihez. Egyelőre nem tisztázott, min veszett össze a két sértettel. Állítása szerint egy ott talált konyhakéssel szúrta meg vitapartnereit, többször, ami arra utal, nem védekezni akart, hanem ölni. A kést eldobta, a rendőrség bűnügyi helyszínelői keresik a vizsgálat során perdöntőnek számító bizonyítékot.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, a Szegedi Járásbíróság holnap fog dönteti letartóztatásáról. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányság által indított büntetőeljárás befejezése után a kettős emberölés elkövetése miatt Ó. György legalább 15 éves börtönbüntetésre számíthat.

Videó!
Előző sztori

Érkezik a hideg a hétvégére

Következő sztori

Hegyeshalomnál érkezett Magyarországra a várva várt tram-train