A kereszténység a legüldözöttebb vallás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A kereszténység a legüldözöttebb  vallás a világban - mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, külügyi szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A vallásüldözés 80 százalékban keresztényeket sújt, naponta 10-12 keresztény hal meg világszerte a hite miatt. Afrika országaiban a legsúlyosabb a keresztényüldözés, karácsonykor templomot, kórházat gyújtottak fel Nigériában, ugyanakkor éppen Afrikában nő a legnagyobb mértékben a keresztények száma – mondta a szakember.

A szélsőséges muszlimok szerint minden gondot a Nyugat, a kereszténység okoz, a megoldás pedig annak elpusztítása. A Nyugatnak erősítenie kellene keresztény identitását, értékeit, ám a nemzetközi szervezetek – Fischl Vilmos szerint – nem veszik komolyan a keresztényüldözést.

Az EU sincs felkészülve a keresztények segítésére, nincs ilyen programja, miközben a magyar államnak van ilyen, a Hungary Helps Program – mondta a szakértő.

(MTI)

Előző sztori

Lopott kocsival akarta elhagyni az országot Csanádpalotán egy román sofőr

Következő sztori

Elhunyt Ludasi Róbert, Kolonics György egykori edzője