/

A Fidesz korrupciógyanú miatt feljelenti a vásárhelyi önkormányzatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Feljelenti a főügyészségen a hódmezővásárhelyi önkormányzatot a helyi Fidesz és a KDNP, mert aggályosnak tartják a tömegközlekedési tendert, amit Jovány Gyula vállalkozó tervei alapján írt ki a város, és a szolgáltatást is Jovány Gyula nyerte meg - írja a Délmagyarország.

– Az elmúlt hónapokban a szemünk előtt bontakozott ki a vásárhelyi városházán a korrupció tankönyvi példája. Egy 100 milliós, közpénzből működő szolgáltatást Márki-Zay Péter polgármester egy állami vállalattól egy magánvállalkozónak játszott át, tisztességtelen, erkölcstelen és nagy valószínűség szerint törvénytelen módon – mondta január 15-i sajtótájékoztatón Horváth Zoltán fideszes önkormányzati képviselő.

A lap beszámolója szerint Márki-Zay Péter október közepén jelentette be, hogy a helyi menetrendszerű tömegközlekedésre pályázatot írnak ki, annak ellenére, hogy egy éve a Volán 5 évre nyerte el a feladatot. November elején egy fórumon Jovány Gyula vállalkozó mutatta be a helyi közlekedés átszervezési tervét, majd néhány nappal ezután az önkormányzat Jovány tervei alapján írt ki egy eljárást, amit Jovány Gyula nyert meg.

A képviselő kiemelte, ez korrupció, ezért feljelentést tesznek a Legfőbb Ügyészségen.

– Felmerül a kérés, miért kellett megvonni a Volántól a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos szerződést, amit tavaly kötöttek 5 évre. Az önkormányzat által kiírt tömegközlekedési pályázat nem volt sem nyílt, sem transzparens, sem áttekinthető – erről már Markó Csaba, a KDNP helyi alelnöke beszélt.

További részletek ITT olvashatók.

(Fotó: Kovács Erika)

Előző sztori

Örülhetnek a kisteleki polgármesteri hivatal dolgozói

Következő sztori

Beköszönt a szibériai fagy hétvégére

Legutóbbi hasonló cikkek