Kiengedhetik a börtönből Joób Mártont

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban kijöhet a börtönből a több százmilliós áfacsalással gyanúsított Joób Márton, mert nem kérte az ügyészség a letartóztatásának meghosszabbítását. A Délmagyarország információi szerint bűnügyi felügyeletet rendelhetnek el nála, azaz a házát nem hagyhatja majd el.

A lap szerint a héten jár le Botka László bizalmasának, a több százmilliós áfacsalással vádolt Joób Mártonnak a letartóztatása, amit eddig már kétszer is meghosszabbítottak.

A Délmagyarország úgy tudja, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség nem kérte a letartóztatás meghosszabbítását, hanem enyhébb kényszerintézkedést javasolt. Így a korábbi MSZP-s képviselő bűnügyi felügyeletbe, azaz korábbi nevén házi őrizetbe kerülhet. Ez annál is valószínűbb, mert a bíróság ilyen esetekben nem dönthet az ügyészi javaslatnál súlyosabb kényszerintézkedésről. A döntést a napokban hozza meg a bíróság Kecskeméten.

Mint ismert, Joób Mártont még tavaly július végén vették őrizetbe, és nem sokkal utána le is tartóztatták. A bíróság idén január 30-ig rendelte el a kényszerintézkedést Botka László bizalmasánál.

Előző sztori

Hó helyett a latyakot kerülgetjük

Következő sztori

Hétfőn már bajnokit játszik a MOL-Pick Szeged