57 migránst tartóztattak fel 24 óra alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 57 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 25-én 5 óra 30 perc és január 26-án 5 óra 30 perc között tizenegy esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Mórahalom, Ásotthalom, Kübekháza, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, algériai, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá január 26-án 2 óra 15 perckor, illetve 3 óra 50 perckor 12 határsértőt találtak megbújva két román honosságú kisteherautóban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül ketten török, a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, a román sofőrökkel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Gázmérgezést szenvedett két lakó egy domaszéki házban

Következő sztori

Feljelentették a testvérét, két nőt fenyegetett meg egy agresszor Vásárhelyen