Ukrán embercsempészt fogtak Szőregen

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 43 határsértővel és egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 21-én 5 óra 30 perc és január 22-én 5 óra 30 perc között hét esetben összesen 30 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged, Ferencszállás, Klárafalva, Kiszombor és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak iráni, szír, palesztin, afgán, marokkói és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá január 21-én 17 óra 5 perckor egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv jár el.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei január 21-én 23 óra 40 perckor Szegeden, a Szőregi úton állítottak meg egy lengyel honosságú gépkocsit. Az autót egy ukrán férfi vezette, rajta kívül még négy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a járműben, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az ukrán sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Az egyenruhások továbbá január 21-én 20 órakor négy határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a csoport tagjait a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadják őket a román hatóságoknak.

Előző sztori

Ma van a magyar kultúra napja

Következő sztori

62 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban