Illegális bevándorlás

26 migránsra leltek az egyenruhások egy nap alatt megyénkben

26 migránsra leltek az egyenruhások egy nap alatt megyénkben

2021. január 19., kedd
26 migránsra leltek az egyenruhások egy nap alatt megyénkben

A járőrök január 18-án 5 óra 30 perc és január 19-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen tíz határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Kiszombor közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezenkívül a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap reggel egy bolgár honosságú kamionban hat illegális migránst találtak megbújva a rendőrök a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Továbbá a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két török honosságú kamionban összesen 10 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 18-án 19 óra 45 perckor. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török sofőrökkel szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.