26 migránsra leltek az egyenruhások egy nap alatt megyénkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök 26 határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 18-án 5 óra 30 perc és január 19-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen tíz határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Kiszombor közigazgatási területén, illetve a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezenkívül a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap reggel egy bolgár honosságú kamionban hat illegális migránst találtak megbújva a rendőrök a nagylaki közúti határátkelőhelyen. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Továbbá a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két török honosságú kamionban összesen 10 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 18-án 19 óra 45 perckor. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török sofőrökkel szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Az SZTE is részt vesz az Educatio online oktatási kiállításon

Következő sztori

Lemondott Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója!

Legutóbbi hasonló cikkek