Egészség

16 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

16 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

2021. január 15., péntek
16 ezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma11177 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg225021 fő, az aktív fertőzöttek száma112951 főre csökkent.4600 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 337-en vannak lélegeztetőgépen.

Csütörtökök estig összesen már105728 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók.Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesenközel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.

Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

Magyarországeddig 19,7millió adag nyugati vakcinát kötött letöbb tízmilliárd forint értékben különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac), ezekből jelenleg csak a Pfizer és a Moderna vakcinák rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség(EMA) engedélyével. Az első szállítmány a Pfizer-vakcinából érkezett Magyarországra 2020. december 26-án,így a kórházi oltópontokon elkezdődhetett az egészségügyi dolgozók oltása.A Moderna-vakcinából az első szállítmány január 12-én érkezett Magyarországra. Összesen eddig 129 860 emberre elég oltóanyag érkezett az országba, amelynek nagy részét már beoltották. A kormány lassúnak tartja a Brüsszel által koordinált uniós vakcinabeszerzést és szállítást. A magyar emberek egészségének és életének megvédése érdekében az EU-s vakcinabeszerzésen túl is szükséges oltóanyagok beszerzése. A kormány ehhez kész további pénzügyi fedezetet biztosítani és az ezzel kapcsolatos feladatokkal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert bízta meg – az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (65 375) és Pest megyében (43 434) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Hajdú-Bihar (19 870), Győr-Moson-Sopron (19 806), Borsod-Abaúj-Zemplén (19 515) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (17 217). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (7383).Csongrád-Csanádban hetveneggyel 16 029-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.