/

Zebrán gázolt halálra egy idős asszonyt, vádat emeltek a szegedi sofőr ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly májusban Szeged belterületén egy 80 éves nő halálát okozta - tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi az általa vezetett gépkocsival közlekedett Szegeden, 2019. május 11-én 10 óra körüli időben. A város egyik körforgalmából kihajtva a vádlott túlzott sebességgel és a kellő körültekintést elmulasztva közelítette meg a jelzőtáblával védett, felfestett gyalogos-átkelőhelyet, ezért nem vette észre az egyébként korlátozás nélkül belátható zebrára rálépő sértettet. Az idős korából adódóan lassan közlekedő nőt a vádlott már csak akkor észlelte, amikor a sértett a járdáról lelépett a gyalogátkelőhelyre. A vádlott ekkor vészfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a kórházba szállítást követően elhunyt.

A balesetért a vádlottat terheli a felelősség, mivel a közlekedése során megszegte azt a szabályt, hogy a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, továbbá a gyalogátkelő-helyet úgy kell megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének a vezető szükség esetén megállással is eleget tudjon tenni.

A vádlott fenti kötelezettségei megszegésével gondatlanságból a sértett halálát eredményező közlekedési balesetet okozott.

A járási ügyészség a vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Félszáz migránst kaptak el egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Képriport
Következő sztori

Triplákkal nyert a Szolnok

Legutóbbi hasonló cikkek