Közélet

Zavaros, fekete víz folyik a tarjáni csapokból

Zavaros, fekete víz folyik a tarjáni csapokból

2020. december 11., péntek
Zavaros, fekete víz folyik a tarjáni csapokból

Korábban rendszeresen kaptunk felháborodott olvasói leveleket, amelyben a csapvíz minőségét kritizálták a különböző városrészekben élő szegediek. Ezúttal az egyik közösségi csoportban posztoltak többen is arról, hogy Tarjánban szürkés, feketés víz folyik a csapokból.

Korábban egy négyrészes cikksorozat keretein belül vizsgáltuk szakértő segítségével a csapvíz minőségének ingadozását. Akkor megtudtuk, hogy a szegedi csapvíznek alapvetően magas az oldottanyag-tartalma. A tisztítási folyamat során megváltozik a víz kémiai állapota, és ettől lesz a feketés zavarodás a folyadékban. A kellemetlen szaghatás pedig az ammóniummentesítés mellékhatása.

A Szegedi Vízmű Zrt. lapunk megkeresésére közölte, hogy Tarján városrészből az ivóvíz minőségével kapcsolatos bejelentés nem érkezett az elmúlt napokban a társasághoz. Hozzátették, tudomásuk szerint a meleg vízre van több panasz jelenleg a városrészben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.