Vélemény

Viszont nekünk még van karácsonyunk

Viszont nekünk még van karácsonyunk

2020. december 9., szerda
Viszont nekünk még van karácsonyunk

Persze más lesz, mint eddig, a járvány miatt nem fogunk a nagyi sütiillatú konyhájában ülni és várni a még forró bejglit és nem ugorhatunk fel legjobb barátainkhoz valami apró ajándékkal és egy üveg itallal a két ünnep között. Ám ennek ellenére nekünk még szabad karácsonyfát díszíteni, mesélni a kicsiknek az ünnep történetéről és szentségéről. Igaz, kissé magányosak a terek a karácsonyi vásárok színes forgataga nélkül, ám állnak a feldíszített fenyőfák és a jászolok.

Itt, a brüsszeli bürokraták által lediktatúrázott Magyarországon még szabad ünnepelni, karácsonyi dalokat énekelni és büszkének lenni keresztény identitásunkra. Itt az iskolába nem rontanak be üvöltöző szülők, hogy ne merészeljék a „Csendes éjt” énekeltetni az ő muzulmán gyermekével. Jövőre pedig újra lesznek karácsonyi vásárok. Karácsonyi vásár, nem pedig fényvásár, meseforgatag és hasonló nevekkel felruházott „ünnepi piacok”, mint Németországban.

A gyerkőcök nyitogathatják az adventi kalendáriumot és leharaphatják a csokimikulás fejét, mert mi ezt így szeretjük. Dániában már évek óta nem állítják fel a mindenki karácsonyfáját, nehogy a bevándorlók azon megsértődjenek. Ott van Bordeaux, ahol idén a balradikális polgármester nem engedte meg, hogy karácsonyfát díszítsenek a városháza előtt. A francia város karácsonyfája most Csepelen áll, magyar és a francia zászló színeit megjelenítő díszekkel. Bayer Zsolt erről így fogalmazott: "Az elmúlt 30 évben nem gondoltuk volna, hogy egyszer megéljük, hogy Közép-Európában kell egy francia városnak karácsonyfát állítani.” Itt tartunk most, belegondolni is rossz, hogy a liberalizmus hova viszi ezt a világot.

A téboly nemcsak Bordeaux-ot érte el, hanem Périgueux városát is. Ott a városháza ablakaiban elhelyezett adventi kalendárium miatt sivalkodnak a libernyákok. A hivatal 24 díszes redőnye mögött karácsonyi motívumokat helyeztek el és a város polgárai minden nap gyönyörködhetnek a feltáruló díszekben. A szélsőbaloldal kiverte a hisztit, hogy ezzel mekkora sérelem éri a szekuláris demokráciát, azaz a politika és az egyház szétválasztását. Lionel Pascal, a szélsőséges Parti radical de gauche vezetője azt állította: ”lesújtó látvány és provokáció a laicitás hívei ellen”. Milyen érdekes, hogy a neomarxisták mennyire el akarják törölni a karácsonyt és minden más vallási ünnepünket, de amikor terroristák ártatlan embereket fejeznek le a nyílt utcán, akkor valahogy nem hallatják hangjukat.

Pedig nem lennék meglepve, ha a „kulturált és politikailag korrekt Nyugat” titokban minket irigyelne a biztonságunkért. Itt nem a Merkel-legónak becézett betontömbök adják a biztonságot, hanem mi, akik hazánkat ilyennek szeretjük és ezért olyan politikusokat választunk, akik ezt garantálják nekünk. Bízzunk abban, hogy 2021-ben a karácsony duplán olyan szép lesz és bepótolhatunk mindent, a mézeskalácsot, a forralt bort, a látogatásokat és a vásárokat. Most vigyázzunk egymásra és magunkra, mert most ezt kell tennünk a Nemzetünkért.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.